Erori care nu trebuie facute vara la birou

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

femeie-birouIn timpul verii si mai ales in perioadele de canicula, exista cateva lucruri care nu trebuie facute sub nicio forma de cei care lucreaza in spatii inchise, in birouri. Site-ul lefigaro.fr enumera cateva din erorile ce trebuie evitate cu orice pret, transmite Agerpres.

Este recomandabil ca imbracamintea din materiale sintetice sa ramana in dulap. Astfel de materiale nu se impaca deloc cu o transpiratie abundenta. Pentru a evita ca forma spatarului scaunului de la serviciu sa se imprime pe bluza sau camasa, trebuie ocolite poliesterul si lycra, in favoarea materialelor 100% naturale. In orice caz, nu strica niciun schimb pastrat in fisetul de la birou.

Nici pantalonii stramti nu sunt recomandati vara. Ei se scot foarte greu acasa, asa incat este preferabil un pantalon drept, mai larg, mult mai confortabil. Si camasa prea stramta face sa creasca rata de umiditate. Una mai larga va lasa pielea sa respire in voie.

Hainele nu trebuie sa fie negre. Negrul este o culoare care absoarbe caldura si are tendinta sa incinga. La acest lucru se adauga si urmele albe lasate de deodorant la subrat. Vara, la birou, optiunea trebuie sa mearga spre culori deschise — alb, bleu, gri deschis sau bej.

La birou nu se merge in sort. In vara lui 2001, un functionar de la firma Sagem a fost concediat fiindca a venit la serviciu in bermude, desi regulamentul de ordine interioara interzicea acest lucru. Exista totusi locuri de munca unde se accepta tinute mai relaxate. Desi nu se precizeaza nicaieri acest lucru, salariatii stiu, mai mult sau mai putin implicit, daca isi pot permite unele fantezii.

Pe timpul verii nu este indicata venirea la birou in sandale sau papuci (pentru barbati), deoarece persoana care le poarta poate parea neserioasa. Este greu de imaginat un functionar de banca ce si-ar primi clientii in slapi. Este de preferat o incaltaminte usoara, din antilopa, sau o pereche de pantofi sport de panza.

Pe timp de canicula, biroul se transforma in sauna, asa incat lipsa cravatei da o stare de confort. Este recomandabil ca barbatii sa opteze pentru camasi care nu obliga la cravata. Se poate deschide un nasture, manecile se pot sufleca, munca la birou putand fi astfel acceptabila vara.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *