Eurespal, interzis si pe piata din Romania. Ce spune Agentia Nationala a Medicamentului

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Eurespal, interzis de Agentia Nationala a Medicamentului din Franta. Eurespal – sirop de tuse pentru copii si comprimate pentru adulti – a fost scos de pe piata. Medicii sustin ca administrarea de Eurespal la copii, dar si la adulti, poate provoca afectiuni cardiace.

Agentia Nationala a Medicamentului confirma faptul ca este decizia producatorului de a retrage Eurespal de pe piata, urmand ca si in Romania sa fie comunicata decizia Agentiei Europene a Medicamentului​, dupa reuniunea ce va avea loc in aceasta saptamana, la Londra.

„Este o problema de siguranta care a fost identificata in cadrul unui studiu non-clinic efectuat chiar de producatorul francez al medicamentului respectiv.

Decizia de retragere voluntara, asa cum ii spune si numele, apartine producatorului medicamentului respectiv, pana cand procedura de urgenta, procedura de reevaluare a profilului de siguranta al acestor medicamente, pentru ca vorbim atat de Eurespal comprimate, cat si de Eurespal sirop, pana cand aceasta procedura va fi finalizata la nivelul Agentiei Europene a Medicamentului.

In aceasta saptamana are loc la Londra, la sediul Agentiei Europene a Medicamentului, reuniunea comitetului de profil si pe agenda de lucru se afla si problema de siguranta a fenspiridei, care e substanta activa din acest medicament. Noi vom publica automat pe site-ul agentiei traducerea comunicatului de presa al Agentiei Europene a Medicamentului, comunicat care va fi emis imediat dupa terminarea acestei reuniuni”, a declarat Anca Crupariu, purtatorul de cuvant al Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM).

Agentia Nationala pentru Medicamente din Franta si producatorul medicamentului au decis, de comun acord, sa suspende autorizatia de punere pe piata a Pneumorel, medicament vandut in Romania sub numele de Eurespal si administrat in cazul afectiunilor respairatorii, atat la copii cat si la adulti.

a1.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *