Euro a pierdut doi bani

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Leul a profitat de stabilitatea pe care o aveau celelalte monede din regiune dar si de mentinerea unei cereri ridicate de titluri de stat romanesti, venita din partea strainilor, ceea ce i-a permis sa se aprecieze fata de principalele valute.

Dupa patru sedinte consecutive in care a fost testata constant atingerea pragului critic de la 4,6 lei, ieri au urmat unele marcari de profit, astfel ca media euro a scazut de la 4,5870 la 4,5684 lei.

Piata valutara s-a deschis direct pe apreciere, la 4,576 lei, comparativcu 4,581 lei, vineri seara. Treptat cotatiile au scazut pana la 4,567 lei iar cotatiile de la ora 14:00 erau de 4,568 – 4,571 lei.

Euro ar putea reveni in orice moment spre 4,6 lei, in cazul in care balbele fiscale ale guvernului PSD-ALDE (Dragnea) vor bulversa din nou mediul de afaceri si nu numai. De altfel, in ultima perioada se observa o crestere treptata a protestelor populare, un alt motiv de depreciere pentru leu.

Evolutia dolarului american pe pietele internationale s-a reflectat si in cea locala, cursul acestuia coborand de la 4,0170 lei la 4,0107 lei

Media monedei elvetiene, care se mentinea pe pietele internationale in apropierea pragului de 1,10 franci/euro, a scazut de la 4,1776 lei la 4,1540 lei.

In lipsa unor date economice fundamentale, perechea euro/dolar era stabila. Ea se tranzactiona pe pietele internationale intre 1,1383 si 1,1418 dolari, valori apropiate de cele de la finalul saptamanii trecute.

Investitorii asteptau discursul pe care il va tine maine Janet Yellen, presedintele Rezervei Federale americane, in fata Congresului SUA.

Sunt folosite date si informatii disponibile pana la ora 14:00

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *