Europa se pregateste pentru un razboi cibernetic

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Europa a demarat cea mai mare simulare de pana acum a unui razboi cibernetic, dorindu-si sa afle cat de vulnerabila este in fata unei asemenea amenintari, scrie hit.ro.

Pentru a intelege scala acestui exercitiu, trebuie spus ca numai in prima sa faza au intrat in joc peste 200 de organizatii, printre acestea aflandu-se companii energetice si operatori de telefonie si nu mai putin de 400 de profesionisti din industria securitatii cibernetice.

Exercitiul este condus de Enisa si include cele 29 de state aflate in UE plus tarile incluse in acordurile europene de schimb liber.

Jocul tehnic va fi urmat de un eveniment operational/tactic si de inca unul intentionat sa atinga zonele strategice si de politica ale UE.

Participantii la exercitiu s-au confruntat cu 16 incidente de securitate, acestea imitand exact modul in care se petrec sau se pot petrece lucrurile in lumea reala. Profesionistii din sectorul public si privat au avut de analizat si investigat scenarii care pot avea un impact puternic asupra confidentialitatii, integritatii sau existentei informatiilor sensibile si infrastructurii companiilor.

Desi poate la prima vedere nu are legatura, exercitiul vine si pe fondul tensiunilor existente intre Rusia si Occident si il putem considera un fel de demonstratie de forta care sa testeze si, desigur, sa avertizeze ca Europa este pregatita sa se apere si la acest nivel.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *