Europa: Un nou val de ninsoare este asteptat in acest weekend

Reclame home 1
Reclame home 1

Regiunile Europei afectate de ninsori au avut parte vineri de un moment de respiro, insa meteorologii avertizeaza ca un nou val de precipitatii este asteptat in weekend, relateaza DPA, titrat de Agerpres.

Autoritatile din domeniul sigurantei au atras atentia ca stratul de zapada care in unele locuri atinge chiar si cativa metri reprezinta deja un pericol. In Alpi, nivelul de alerta de avalansa a fost coborat usor, insa nu a fost suspendat. Echipele din Austria au trimis echipaje pe calea aerului pentru a cerceta zonele cele mai afectate de cantitatile mari de precipitatii sub forma de ninsoare care au cazut in ultima perioada.

Regiunile afectate sunt insa departe de a fi lipsite de probleme. Mai multe zboruri au fost anulate pe aeroporturile din Munchen si Frankfurt, noteaza DPA. Un purtator de cuvant al Aeroportului din Frankfurt a anuntat ca circa o zecime dintre zboruri – aproximativ o suta douazeci – au fost anulate din cauza conditiilor nefavorabile de pe piste. In Munchen, circa nouazeci de zboruri au fost anulate.

Pe mai multe cai rutiere din Germania, unii soferi au fost nevoiti sa isi petreaca noaptea in masini din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. De data aceasta, au fost afectati conducatorii auto surprinsi pe autostrada A8 in apropiere de Chiemsee, in sudul tarii. Voluntarii le-au oferit acestora alimente si paturi pentru a rezista pe timpul noptii pana la curatarea carosabilului.

In Austria, unii dintre locuitorii din Innsbruck, capitala landului Tirol, au fost sfatuiti sa ramana in case vineri si sa tina ferestrele inchise pentru a nu fi afectati de o eventuala avalansa. Masura de precautie a vizat circa trei sute de persoane ale caror locuinte se afla in zona unui versant.

In alte regiuni ale tarii, expertii in avalanse au coborat usor nivelul de alerta, vineri, insa riscul se mentine ridicat in regiunea Alpilor.

In Elvetia, mai multi turisti au fost coborati vineri din pasul Schwaegalp dupa ce o avalansa a afectat joi hotelul montan in care erau cazati, potrivit unui anunt al politiei. Trei persoane au fost usor ranite in urma avalansei care a produs haos in sala de mese a hotelului, noteaza DPA.

In intreaga regiune, la altitudini de 1.500 de metri stratul de zapada masoara intre 1,5 si 2,5 metri. In zonele mai joase sunt intre 10 si 70 de centimetri de zapada, potrivit meteorologilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole