Europa vrea sa creasca securitatea platilor prin Internet

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

calculatorAutoritatea bancara europeana (EBA) a publicat vineri o serie de linii directoare vizand sporirea securitatii platilor prin Internet incepand din luna august 2015, in ideea de a combate cresterea fraudelor online, transmit Reuters si AFP citata de Agerpres.

Printre liniile directoare o masura cheie este identificarea stricta a autenticitatii clientului inaintea platii online. De asemenea, trebuie imbunatatita informatia si asistenta clientilor precum si protectia datelor personale de catre furnizorii de servicii de plati prin Internet.

‘EBA vrea sa sustina dezvoltarea comertului electronic in Uniunea Europeana, asigurand in acelasi timp protectia adecvata a consumatorilor’ a declarat Geoffroy Goffinet responsabil in cadrul diviziei de protectie a consumatorilor de la Autoritatea bancara europeana.

EBA sustine ca aceste noi masuri sunt destinate sa contracareze cresterea fraudelor cu ocazia platilor prin Internet. Potrivit ultimelor date disponibile la nivelul Uniunii Europene, numai fraudele vizand platile cu cardul prin Internet au provocat pierderi de 794 milioane de euro in 2012, in crestere cu 21% comparativ cu 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2