septembrie 24, 2021

EUROPOL: 22 de suspecti arestati intr-o operatiune de destructurare a unei vaste grupari de crima organizata

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O vasta retea europeana de crima organizata a fost destructurata saptamana trecuta intr-o operatiune comuna a politiei din mai multe state europene, ce a dus la arestarea a 22 de suspecti, a anuntat miercuri Europol, transmite AFP.

Potrivit Agerpres, aceasta grupare criminala internationala, calificata drept “extrem de profesionista si periculoasa”, ar fi obtinut aproximativ 680 de milioane de euro intre 2017 si 2019, a indicat Oficiul European de Politie, cu sediul la Haga.

“Operatiunea, numita “Icebraker” (spargatorul de gheata), este cea mai importanta de acest tip din Europa contra unei grupari de crima organizata, care include cetateni din Lituania si din alte tari europene implicati in trafic la scara mare de droguri, tigari, in asasinate si spalare de bani”, a precizat Europol, intr-un comunicat.

Peste 450 de ofiteri din Polonia, Regatul Unit, Lituania si Spania au efectuat raiduri simultane, intre 15 si 16 mai, ce i-au vizat pe membrii organizatiei criminale”, a precizat aceeasi sursa. Presupusul sef al gruparii, un lituanian de 48 de ani, a fost arestat in Spania, in timp ce alti 21 de suspecti au fost retinuti in Regatul Unit, Polonia, Lituania si Spania.

Politia, care a perchezitionat 40 de case, a confiscat bunuri in valoare de 8 milioane de euro, intre care bani lichizi, diamante sau bijuterii si masini de lux, conform Europol. Gruparea criminala trafica droguri si tigari in Regatul Unit si transfera banii obtinuti in Polonia, dupa care acestia era “albiti” in Spania si alte state, in special prin investitii in domeniul imobiliar.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2