Europol: Hackerii isi ofera serviciile contra cost gruparilor militante

hacker-tastaturaHackerii isi ofera serviciile contra cost gruparilor militante pentru ca ele sa poata ataca Europa, insa acestea inca nu au folosit astfel de tehnici pentru atacuri majore, a transmis miercuri agentia europeana de politie Europol, potrivit Reuters, informeaza AGERPRES.

“Exista in prezent putine dovezi care sa sugereze ca aceasta capacitate de atacuri cibernetice se extinde dincolo de obisnuita atacare a site-urilor”, se arata in evaluarea anuala a Europol privind criminalitatea cibernetica, intr-un an marcat de atacurile revendicate de gruparea jihadista Statul Islamic in Europa.

Insa reteaua de internet din umbra, “Darknet”, poate fi exploatata de catre militanti care profita de expertii in calculatoare ce ofera “servicii de infractionalitate”, a precizat Europol. “Disponibilitatea instrumentelor si serviciilor de criminalitate cibernetica si a marfurilor ilicite (inclusiv arme de foc) pe Darknet ofera oportunitati ample pentru ca situatia sa se schimbe”, a a adaugat agentia.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1