Europol: Noul atac informatic este mai sofisticat decat cel cu virusul WannaCry

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Atacul cibernetic masiv care a lovit de marti companii din intreaga lume este similar cu cel provocat in mai de virusul WannaCry, de tip ransomware, insa pare “mai sofisticat”, a transmis miercuri Europol, potrivit AFP, informeaza AGERPRES.

“Exista asemanari clare cu atacul WannaCry, insa pare de asemenea sa fie vorba de un atac cu capacitati mai sofisticate, conceput a exploata o serie de puncte slabe”, a explicat intr-un comunicat directorul agentiei europene de politie, Rob Wainwright.

La 12 mai, WannaCry a afectat sute de mii de calculatoare din intreaga lume, paralizand printre altele serviciile de sanatate britanice si uzine ale constructorului auto francez Renault.

Conform Europol, atacul de marti a fost cauzat de o versiune imbunatatita a virusului Petya, de tip ransomware, in circulatie din 2016.

“Acest lucru arata modul in care criminalitatea cibernetica evolueaza si, o data in plus, le aminteste companiilor de importanta de a lua masuri de securitate cibernetica responsabile”, a adaugat Wainwright.

Noul val de atacuri ransomware declansat marti in Ucraina si Rusia a contaminat mii de calculatoare din intreaga lume, perturband servicii esentiale si multinationale. Daunele au ramas relativ mici, iar amenintarea parea sub control miercuri.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2