Eurostat: Aproape jumatate din datoria guvernamentala a Romaniei era detinuta anul trecut de nerezidenti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Aproape jumatate (49,5%) din datoria guvernamentala a Romaniei era detinuta anul trecut de nerezidenti, in timp ce corporatiile financiare detineau 47,8% si entitatile rezidente nefinanciare 2,7%, arata datele publicate vineri de Oficiul European de Statistica (Eurostat), informeaza AGERPRES.

La nivelul UE, in 2018 au existat diferente semnificative privind datoria. Cel mai ridicat procent al datoriei publice detinut de nerezidenti se inregistra anul trecut in Cipru (76%), Letonia (74%) si Lituania (73%). In contrast, cel mai ridicat procent al datoriei guvernamentale detinut de corporatiile financiare era in Danemarca (72%), Suedia (70%) si Italia (65%).

Anul trecut, in UE, mai putin de 10% din datorie era detinuta de entitati rezidente nefinanciare, cu exceptia Maltei (25%), Ungariei (22%), Portugaliei (13%) si Irlandei (11%).

In 2018, titlurile de creanta au fost principalul instrument financiar in aproape toate statele membre ale UE. Cel mai ridicat procent se inregistra in Cehia (90% din totalul datoriei guvernamentale), Ungaria (89%), Malta si Slovenia (ambele cu 88%), Marea Britanie (87%), Slovacia, Franta si Spania (toate cu 86%), Italia (85%), Lituania si Austria (ambele cu 84%) si Romania (83%).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2