Eurostat: Doua milioane din masinile inmatriculate in Uniunea Europeana sunt electrice sau hibride

PNL

In 2017 erau inmatriculate in Uniunea Europeana 262 milioane de masini iar aproximativ doua milioane (0,8%) din acestea erau vehicule electrice sau hibride care pot fi actionate in combinatie cu un motor pe benzina sau pe motorina, arata datele publicate marti de Oficiul European de Statistica (Eurostat), informeaza AGERPRES.

In ultimii ani s-a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de vehicule electrice si hibride in statele membre ale UE. In special numarul masinilor hibride cu un motor pe benzina si unul electric din 2017 (1,5 milioane) era de aproape sapte ori mai ridicat decat in 2013 (0,2 milioane).

In randul statelor membre pentru care sunt disponibile date, exista cinci tari in care mai mult de 1% din vehiculele inmatriculate in 2017 erau electrice sau hibride: Suedia (2,4%), Polonia (1,9%), Marea Britanie (1,5%), Franta (1,4%) si Belgia (1,2%). In opt tari, sub 1% din vehiculele inmatriculate erau electrice sau hibride: Luxemburg, Finlanda, Austria, Cipru, Estonia, Spania, Lituania si Portugalia, iar in 11 state sub 1% din vehiculele inmatriculate erau electrice sau hibride: Danemarca, Malta, Italia, Irlanda, Germania, Romania, Slovacia, Ungaria, Letonia, Cehia si Croatia.

Eurostat mentioneaza ca in cazul Italiei datele disponibile sunt din 2016 iar in cazul Romaniei datele disponibile sunt din 2015.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2