Eurostat: Romania, locul patru in UE la scaderea lucrarilor de constructii, in august

PNL

muncitori-constructiiPolonia, Suedia, Spania si Romania au inregistrat in august cel mai semnificativ declin al lucrarilor de constructii din Uniunea Europeana, comparativ cu luna precedenta, arata datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistica (Eurostat), informeaza AGERPRES.

La nivelul Uniunii Europene, lucrarile de constructii au scazut in august cu 1,3%, iar in zona euro s-a inregistrat un declin de 0,9%.

In randul statelor membre, lucrarile de constructii au inregistrate cele mai mari cresteri in Slovacia (6,7%), Ungaria (4,6%) si Italia (3,4%), iar cel mai semnificativ declin in Polonia (minus 5,5%), Suedia (minus 5,4%), Spania (minus 3%) si Romania (minus 2,8%).

In august 2016, comparativ cu perioada similara din 2015, lucrarile de constructii au inregistrat un avans de 0,9% in zona euro si un declin de 0,5% in Uniunea Europeana.

In randul statelor membre, lucrarile de constructii au inregistrat cele mai mari cresteri in Olanda (13,6%), Suedia (12%), Italia (4,2%) si Franta (2%) iar cel mai semnificativ declin in Polonia (minus 21,8%), Slovenia (minus 14,5%) si Bulgaria (minus 10,2%).

Romania a inregistrat un declin de 5,8% in august, dupa un avans de 0,2% in iulie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1