Eurostat: UE a exportat anul trecut vehicule electrice si hibride in valoare de 4,7 miliarde de euro

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Uniunea Europeana a exportat anul trecut vehicule electrice si hibride in valoare de 4,7 miliarde de euro, in timp ce importurile s-au situat la 1,6 miliarde de euro, rezultand un excedent comercial de trei miliarde de euro, arata datele publicate vineri de Oficiul European de Statistica (Eurostat), informeaza AGERPRES.

Principalele destinatii pentru vehiculele electrice si hibride in functie de valoarea exporturilor au fost, in 2018, Norvegia (39%), SUA (23%) si China (10%), in timp ce importurile in UE au venit in principal din Coreea de Sud (48%), Japonia (35%) si SUA (10%).

Cei mai mari exportatori din UE de vehicule electrice si hibride catre tari din afara blocului comunitar au fost anul trecut Germania (64%), Suedia (13%) si Marea Britanie (10%). Aceste trei state sunt si in top patru al principalilor importatori de masini electrice si hibride din afara UE: Germania (26%), Belgia si Suedia (ambele cu 16%) si Marea Britanie (15%).

Datele Eurostat publicate saptamana aceasta arata ca, in 2017, erau inmatriculate in Uniunea Europeana 262 milioane de masini iar aproximativ doua milioane (0,8%) din acestea erau vehicule electrice sau hibride care pot fi actionate in combinatie cu un motor pe benzina sau pe motorina.

In randul statelor membre pentru care sunt disponibile date, exista cinci tari in care mai mult de 1% din vehiculele inmatriculate in 2017 erau electrice sau hibride: Suedia (2,4%), Polonia (1,9%), Marea Britanie (1,5%), Franta (1,4%) si Belgia (1,2%). In opt tari, sub 1% din vehiculele inmatriculate erau electrice sau hibride: Luxemburg, Finlanda, Austria, Cipru, Estonia, Spania, Lituania si Portugalia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2