Evaluare Nationala 2015: Vezi subiectele la Limba si literatura romana

PNL

eleviElevii care au absolvit ciclul gimnazial dau, in aceste zile, examenele din cadrul Evaluarii Nationale, prima proba fiind cea de Limba si literatura romana, care a avut loc luni, scrie ziare.com.

Elevii au trebuit sa rezolve doua subiecte cu multiple cerinte a caror rezolvare corecta le aduce 78 de puncte din 100.

Pe langa 10 puncte din oficiu, elevii mai primesc inca 12 “pentru redactarea intregii lucrari (unitatea compozitiei – 1p; coerenta textului – 2p; registrul de comunicare, stilul si vocabularul adecvate continutului – 2p; ortografia – 3p; punctuatia – 2 p; asezarea corecta in pagina, lizibilitatea – 2p) “.

Primul subiect le cerea elevilor sa rezolve mai multe cerinte pe baza unui fragment din “Lupul cel nazdravan si Fat-Frumos” de Petre Ispirescu, potrivit Agerpres.

Tot la acest subiect, absolventii de gimnaziu au avut de redactat o compunere de 150 – 250 de cuvinte in care sa motiveze apartenenta la specie a basmului popular “Lupul cel nazdravan si Fat-Frumos”, valorificand textul dat.

La subiectul al doilea, absolventii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat cateva cerinte pe baza textului “Este ziua iei romanesti, piesa vestimentara care nu se demodeaza niciodata”, semnat de Oana Antonescu, material care a aparut in ziarul Adevarul.

De asemenea, tot la acest subiect candidatilor li s-a cerut sa redacteze in 80 – 150 de cuvinte o naratiune in care sa prezinte o intamplare reala sau imaginara petrecuta intr-o zi de sarbatoare.

Marti, elevii apartinand minoritatilor nationale vor sustine evaluarea la limba materna.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1