Evaluare Nationala 2015: Vezi subiectele la Limba si literatura romana

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

eleviElevii care au absolvit ciclul gimnazial dau, in aceste zile, examenele din cadrul Evaluarii Nationale, prima proba fiind cea de Limba si literatura romana, care a avut loc luni, scrie ziare.com.

Elevii au trebuit sa rezolve doua subiecte cu multiple cerinte a caror rezolvare corecta le aduce 78 de puncte din 100.

Pe langa 10 puncte din oficiu, elevii mai primesc inca 12 “pentru redactarea intregii lucrari (unitatea compozitiei – 1p; coerenta textului – 2p; registrul de comunicare, stilul si vocabularul adecvate continutului – 2p; ortografia – 3p; punctuatia – 2 p; asezarea corecta in pagina, lizibilitatea – 2p) “.

Primul subiect le cerea elevilor sa rezolve mai multe cerinte pe baza unui fragment din “Lupul cel nazdravan si Fat-Frumos” de Petre Ispirescu, potrivit Agerpres.

Tot la acest subiect, absolventii de gimnaziu au avut de redactat o compunere de 150 – 250 de cuvinte in care sa motiveze apartenenta la specie a basmului popular “Lupul cel nazdravan si Fat-Frumos”, valorificand textul dat.

La subiectul al doilea, absolventii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat cateva cerinte pe baza textului “Este ziua iei romanesti, piesa vestimentara care nu se demodeaza niciodata”, semnat de Oana Antonescu, material care a aparut in ziarul Adevarul.

De asemenea, tot la acest subiect candidatilor li s-a cerut sa redacteze in 80 – 150 de cuvinte o naratiune in care sa prezinte o intamplare reala sau imaginara petrecuta intr-o zi de sarbatoare.

Marti, elevii apartinand minoritatilor nationale vor sustine evaluarea la limba materna.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2