EVALUARE NATIONALA 2018. Subiectele de la examenul de Limba si literatura romana sustinut de elevii de clasa a VIII-a

Reclame home 1
Reclame home 1

Elevii de clasa a VIII-a au inceput luni probele scrise la examenul de Evaluare Nationala. Prima proba sustinuta a fost cea la Limba si Literatura Romana.

Peste 150.000 de elevi de clasa a VIII-a au dat luni, 11 iunie, primul mare examen din viata lor. Evaluarea Nationala 2018 a inceput cu proba de limba si literatura romana. Fata de anii trecuti, masurile de securitate au fost mai dure. Elevii care au fost gasiti cu foi scrise sau telefoane asupra lor au fost eliminati si au primit nota 1.

Vezi aici: Subiecte si barem limba romana evaluare nationala 2018

Ministerul Educatiei a anuntat la pranz intr-un comunicat ca site-ul www.edu.ro nu a putut fi accesat in permanenta din motive tehnice ce tin de gazduirea serverului si a insistat ca organizarea si desfasurarea Evaluarii Nationale pentru elevii claselor a VIII-a nu sunt afectate de aceasta problema tehnica.

La subiectul 1, elevii au avut de parcurs un text, pe baza caruia sa raspunda la mai multe intrebari, dar si sa redacteze o compunere de maximum 150 de cuvinte, in care sa argumenteze apartenenta la genul epic a textului dat. Textul a fost selectat din romanul “Inocentii” al Ioanei Parvulescu.

La al doilea subiect, elevii au primit tot un text la prima vedere, cu sase cerinte, si au avut de redactat o naratiune de 150-200 de cuvinte in care sa relateze o intamplare petrecuta in Cetatea Alba Carolina. Textul a fost selectat din revista National Geographic.

Elevii au avut la dispozitie doua ore pentru a rezolva subiectele, despre care inspectorii au relatat in urma cu cateva zile ca sunt usoare, avertizand ca este nevoie doar de putina atentie.

stirileprotv.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole