EVALUARE NAȚIONALĂ – 2833 de elevi din Maramureș intră azi în febra examenului

Reclame home 1
Reclame home 1

Emoții începând de azi, 22 iunie, pentru elevii de clasa a VIII-a care bifează prima probă scrisă din cadrul actualei sesiuni a Evaluării Naționale. Pentru azi este programată proba scrisă la Limba și literatura română, conform calendarului examenului de Evaluare Națională – 2021, de Sânzâiene va fi proba la Matematică, iar elevii care au studiat în limba minorităților naționale vor avea, în 25 iunie, proba la Limba și literatura maternă.

În județul Maramureș, potrivit datelor oficiale primite de la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, s-au înscris un număr de 2.833 de elevi pentru a participa la Evaluarea Națională la clasa a VIII-a – 2021, respectiv 94 unități de învățământ din județ sunt organizate ca centre de examen.

„Subiectele sunt elaborate de către Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), având o structură similară cu cea a simulării examenului și cu testele de antrenament pe care elevii le-au abordat în perioada februarie-mai 2021.

Elevii vor avea acces în sălile de examen, în fiecare zi de probă, până la ora 8:30. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi creion negru. Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare (manuale, dicționare, notițe, însemnări, ciorne, rezumate etc.), precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare. De asemenea, nu se vor introduce în sălile de examen ghiozdane, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a le lăsa în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de către comisia din unitatea de învățământ / centrul de examen în acest scop”, precizează ISJ Maramureș.

Timpul efectiv de lucru alocat rezolvării subiectelor este de 120 de minute pentru fiecare probă scrisă în parte, calculate după cele 15 minute alocate completării casetei de identificare. Probele sunt monitorizate audio-video. ISJ Maramureș precizează că rezultatele obținute se vor afișa anonimizat, la nivelul centrului de examen, în data de 29 iunie 2021, până la ora 14:00.

Părinții este bine să știe că contestațiile se vor putea depune fie letric, la centrul de examen, fie prin e-mailul ce urmează a fi comunicat de către fiecare centru de examen elevilor din centru, în perioada 29 iunie 2021, între orele 16:00-19:00, respectiv 30 iunie 2021, între orele 08:00-12:00. Rezultatele finale vor fi anunțate începând cu data de 4 iulie 2021.

„Conform prevederilor art. 4, alin. (3) din Ordinul ministrului educației, nr. 3.744 din 28.04.2021, absolvenții care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2 sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a pot susține probele examenului în etapa specială, conform Calendarului de desfășurare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2020-2021.

Pentru sesizarea unor posibile disfuncționalități /nereguli identificate la examen, Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia Telverde 0800801100, activă în perioada 22-26 iunie, în intervalul orar 8:00-16:00. Etapa specială a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a este programată în perioada 5-12 iulie, fiind precedată de etapa de înscriere (28 iunie – 2 iulie 2021)”, concluzionează ISJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2