Evaluare Națională: Încă un elev din Maramureș a obținut media 10, după soluționarea contestațiilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

exaInspectoratul Școlar Județean Maramureș a centralizat rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a, din județul Maramureș, obținute în urma susținerii examenului de Evaluare Națională, sesiunea  2 – 27 iunie, 2020.

Conform datelor obținute în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 74.35% (2931 candidați), ceea ce înseamnă o creștere a acestui număr față de rezultatele inițiale. A crescut, de asemenea, și numărul candidaților cu media generală de 10: de la 14 la 15.

La proba de Limba și literatura română, 3283 candidați (82,73%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 104 candidați au obținut nota 10.

La Matematică, 2671 candidați (67,75%) au primit note mai mari sau egale cu 5(cinci), iar dintre aceștia, 42 de candidați au obținut nota 10.

La Limba și literatura maternă, 111 candidați (92.50%) au primit note mai mari sau egale cu 5(cinci), iar un un candidat a obținut nota 10.

Au fost depuse 326 contestații, după cum urmează: pentru rezultatele de la proba scrisă de Limba și literatura română – 193, la Matematică – 126, iar la proba de Limba și literatura maternă 7 contestații.

Rata de participare la Evaluarea Națională a fost de 93,16%: 3942 de candidați prezenți (dintr-un total de 4231 candidați înscriși). Nu au fost elevi eliminați din cauza unor tentative de fraudă.

Examenul de Evaluare  Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă  a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 – 6 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (10 iulie).

Informații furnizate de ISJ Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2