Evaluarea a opt luni de guvernare si proiectul de buget, pe agenda discutiilor CExN al PSD de saptamana viitoare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Evaluarea a opt luni de guvernare si proiectul de buget se afla pe agenda discutiilor reuniunii Comitetului Executiv National al PSD, care va avea loc la sfarsitul saptamanii viitoare, la Constanta, a declarat duminica liderul social-democratilor, Liviu Dragnea, adaugand ca temele vor fi discutate si in sedinta grupurilor parlamentare si cu ministrii cabinetului Tudose, informeaza AGERPRES.

“Practic, evaluarea dupa primele opt luni de guvernare va fi prezentata weekend-ul urmator tot la Constanta. Vom avea o intalnire putin mai mare — si Comitetul Executiv National si grupurile parlamentare (…). Se va prezenta starea natiunii, daca putem sa spunem asa, dupa opt luni de guvernare — unde ne aflam, ritmul sau nivelul de recuperare al intarzierilor din perioada trecuta si care sunt propunerile legislative pentru aceasta toamna si bineinteles proiectul de buget.

Am discutat cu premierul Tudose despre proiectul de buget si cu ministrul de Finante si cu cei doi vicepremieri. Vom incerca, si cred ca vom reusi, ca proiectul de lege a bugetului sa fie depus in Parlament asa cum spune Constitutia — in octombrie—, pentru ca el sa fie aprobat intr-un termen normal de catre Parlament, sa fie promulgat de presedintele Romaniei si sa poata sa dea posiblitatea tuturor institutiilor publice ca de la 1 ianuarie sa poata sa opereze pe noul buget”, a declarat Dragnea, la Antena 3.

Potrivit acestuia, din cauza faptului ca guvernul a fost instalat tarziu nu s-au putut lua ”niste masuri” pana la 31 decembrie. Dragnea a sustinut ca s-au pierdut 7 miliarde de lei pentru ca bugetul a fost aprobat tarziu, aratand ca ”cel putin doua luni si ceva de zile unele masuri” nu au putut fi implementate.

“Nu se va mai intampla asa anul asta, vom intra in normalitate si constitutionalitate si vom avea proiectul de buget in luna octombrie asa incat dupa procedurile parlamentare si dezbateri va fi aprobat si trimis la promulgare, la presedinte”, a precizat presedintele Camerei Deputatilor.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2