Eveniment: Doi fotografi maramureseni expun la Sibiu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Miercuri, 10 octombrie, incepand cu ora 15.00, la Muzeul de Arta Contemporana din Sibiu are loc o expozitie intitulata „Fotografie”, la care expun doi maramureseni: Vasile Dorolti si Silviu Ghetie, alaturi de Oleg Tishkovets.

In cadrul evenimentului, Vasile Dorolti este prezent cu proiectul „Oameni si Cruci”, iar Silviu Ghetie si Oleg Tishkovets cu o selectie din portofoliile de autor. Lucrarile artistilor reflecta dinamica vietii maramuresene.

„Fotografia a devenit un fenomen social. Progresul tehnic a permis inglobarea sistemelor de fotografiere in cele mai diverse echipamente si device-uri si a pus la indemana tuturor un aparat de fotografiat.

Azi, milioane de oameni au mereu asupra lor un aparat de fotografiat, iar un telefon fara camera este de neconceput. In consecinta miliarde de fotografii documenteaza zilnic, mai ales in mediul virtual, viata (si opera!!!) omului modern.

Daca tehnica fotografica este deja la indemana oricui, exprimarea prin fotografie nu tine pasul cu progresul tehnicii.

Limbajul fotografic (desi pare a fi la doar un click distanta) este cel mai adesea confuz, astfel ca deseori mesajul fotografiei devine greu de perceput. Asa se face ca producem miliarde de fotografii banale, anoste, neinteresante.

Care ar fi secretul pentru o fotografie reusita? O intrebare la care proiectul (Recurs la) Fotografie isi propune sa raspunda creativ. Trei genuri definitorii ale fotografiei contemporane: reportajul (Silviu Ghetie); fotografia de arhitectura (Oleg Tishkovets) si eseul fotografic (Vasile Dorolti) compun pe simezele Muzeului de Arta Contemporana un discurs fotografic distilat, complementar si echilibrat.

Portofoliile cuprind lucrari selectate atent si decantate cu grija in timp, fotografii emblematice pentru cei trei autori. Expozitia se constituie astfel intr-o pledoarie sensibila pentru un Recurs la Fotografie”, se arata intr-un comunicat al Muzeului National Brukenthal.

Curatorul evenimentului va fi Robert Strebeli.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole