Eveniment – S.C. VITAL S.A. a gazduit elevii prezenti la Olimpiada Nationala de Protectie a Mediului 2017

PNL

In perioada 24-28 aprilie 2017 a avut loc, la Colegiul Tehnic ”C. D. Nenitescu”, Baia Mare,Olimpiada Nationala de Protectie a Mediului pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a. In programul celor trei zile de examene a fost inclusa si vizitarea Statiei de epurare a apelor uzate a municipiului Baia Mare.

Si pentru ca ziua de miercuri, 27 aprilie 2017, a fost dedicata vizitelor, 59 elevi de la Colegii Tehnice, Licee Tehnologice, din 32 judete (Arad, Bacau, Bistrita Nasaud, Bihor, Brasov, Buzau, Calarasi, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Maramures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Vrancea, Harghita, Mures, Covasna, Vaslui, Valcea, Gorj, Tulcea, Mehedinti, Arges, Caras – Severin) si municipiul Bucuresti, alaturi de cadre didactice, au vizitat moderna Statie de epurare a apelor uzate din municipiul Baia Mare.

Colegii nostri au prezentat procesul tehnologic de epurare a apelor uzate in statie si au furnizat informatii despre prelucrarea si gestionarea namolurilor rezultate, modul in care a fost selectat echipamentul si instalatiile pentru deshidratarea mecanica a namolurilor, colectarea apelor uzate, modalitatea de diminuare a mirosurilor de la instalatia de epurare, controlul calitatii apelor uzate descarcate in emisar, metodele de efectuare a incercarilor de laborator.

Vizitatorii au fost impresionati de complexitatea proceselor tehnologice din Statia de epurare, aparatura si complexitatea metodelor de laborator de ultima generatie utilizate in procesul de epurare a apelor uzate. S-a  facut comparatie intre apa uzata care intra in statia de epurare si apa tratata care este evacuata in  raul Sasar.

SC VITAL SA BAIA MARE

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2