Evenimentul ,,La sezatoare-n post/ colindele-s cu rost” s-a desfasurat la Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures a avut loc ieri, 6 decembrie, de la ora 17.00, prima actiune din proiectului educational judetean ,,Tezaurul maramuresean – oameni, locuri, traditii si obiceiuri”, sub genericul ,,La sezatoare-n post/ colindele-s cu rost”.

La eveniment au participat cadrele didactice de la gradinitele din centrul metodic 3 Baia Mare, coordonate de Ramona Tamaian si Alexandrina Botis.

Ramona Tamaian, educator, coordonator proiect: “Avand in vedere multitudinea de preocupari din zilele noastre, este necesar sa ne aplecam cu dragoste si responsabilitate spre traditiile si obiceiurile folclorice ale zonei in care vietuim si sa facem cunoscute copiilor aceste valori inestimabile. Traditiile, datinile, obiceiurile si folclorul din Maramures sunt documente graitoare privind istoria si cultura acestor locuri, constituind monumente de mare valoare.”

Alexandrina Botis, educator, coordonator proiect: ”Imensul tezaur flocloric al acestei zone constituie o componenta valoroasa, o mostenire de pret pentru toti cei care traiesc si vietuiesc in aceasta parte de tara. Cadrele didactice implicate in proiect au pregatit portul popular, lucrul de mana si au participat la o sezatoare care s-a desfasurat la Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures. Acestea au cautat in sertarul cu amintiri colinde invatate in copilarie, traditii si obiceiuri din locul natal si povesti de Craciun.”

Au mai fost prezenti, la aceasta actiune, cadrele didactice de la unitatile scolare partenere din judet, respectiv Scoala Gimnaziala Ardusat, Scoala Gimnaziala Basesti si Scoala Gimnaziala ”Gheorghe Lupan” Grosi. Din partea Inspectoratului Scolar Judetean Maramures a participat inspectorul de educatie timpurie Valenas Mihaela, iar din partea muzeului a fost prezent directorul Monica Mare.

Proiectul ,,Tezaurul maramuresean – oameni, locuri, traditii si obiceiuri” este realizat in parteneriat cu Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures si Scoala Populara de Arta. ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2