Evenimentul ”Ziua Bunei Vecinatati” se va desfasura la Sighetu Marmatiei

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Traditionala manifestarea ”Ziua Bunei Vecinatati” se va desfasura sambata, 12 mai, in municipiul Sighetu Marmatiei. Prefectul Vasile Moldovan a declarat ca evenimentul cultural-artistic organizat de Institutia Prefectului-Judetul Maramures, Consiliul Judetean Maramures, Primaria Sighetu Marmatiei este la a patra editie si reprezinta un model de colaborare, de buna practica si de vecinatate cu autoritatile administrative din Ucraina.

”Respectul reciproc si cooperarea in ceea ce priveste colaborarea transfrontaliera si in implementarea de proiecte care sa contribuie la dezvoltarea economica si sociala a comunitatilor locale din judetul Maramures si cele doua regiuni invecinate (Transcarpatia si Prekarpatia) corespunde intereselor fundamentale ale cetatenilor recunoscute inclusiv in normele din dreptul international”, a spus reprezentantul Guvernului in teritoriu.

Programul evenimentului a fost definitivat, iar intalnirea delegatiilor oficiale va avea loc la ora 10.00, la podul istoric peste raul Tisa. De aici, urmeaza deplasarea spre ”Gradina Morii”, unde la scena amplasata in zona, la ora 10.30 este programata deschiderea oficiala a manifestarii.

Dupa alocutiuni vor fi semnate programul de activitati comune pentru anul viitor intre judetele Maramures, Satu Mare si Transcarpatia, respectiv protocolul de infratire intre judetul Maramures si regiunea Transcarpatia. De la ora 11.30 pe scena vor evolua pana la ora 15.00, ansambluri, formatii artistice din judetele Maramures, Satu Mare si regiunea Transcarpatia. Tot in zona scenei vor fi amplasate standuri cu produse mestesugaresti si produse culinare specifice din Romania si Ucraina.

Pe stadionul din municipiul Sighetu Marmatiei va incepe la ora 11.30 un meci de fotbal intre echipe alcatuite din reprezentanti ai administratiei publice locale din Maramures si Administratiei Regionale de Stat din Transcarpatia.

Dupa masa rotunda in care vor fi discutate si alte aspecte ale colaborarii transfrontaliere, delegatiile se vor deplasa spre localitatea Oncesti la manifestarea ”Cinstea Maramuresului”, inclusa in programul ”Zilele Maramuresului – Haida hai la Maramures”, organizate de Consiliul Judetean Maramures.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Reclame home 1
Data curenta: ’24/08/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *