Examen pe pile la Politia Locala Baia Mare

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

politia-locala

Se vorbea mai daunazi la cafenele urbei ca examenul de recrutare a noilor agenti in Politia Locala este o facatura adevarata, pentru ca mai toate marimile orasului au cate un fiu, nepot, fin, vecin sau macar o tanara speranta care vor un loc de munca la stat, undeva unde sa nu trebuiasca sa se sfarme sau sau faca bataturi la palme. Baiu-i ca prin birouale Primariei nu tare mai sunt locuri, iar cei aflati deja acolo se tin de scaune si mese cu dintii si cu unghiile false.

De doua luni si mai bine, mobilul inregistrat detinut de Imperator Maximus suna in draci, iar sponsorii sunt invitati la discutii prin cladirea administratiei, berarii cu butoiase, baruri cu fitze sau cluburi de top. Acolo se iau angajamente, se dicuta CV-uri si se bat palme intr-un perpetuu “give me five”.

Numai ca in fapt nu-i asa de simplu de facut ce-ai spus, daca in comisie nu ai niste oameni vrednici si loiali. Altfel poti bucta si te trezesti cu reprosuri amarnice. Si uite asa, au fost activati din nou cativa in echipa de slugarnici care au venit la comisia de examinare cu listele in buzunar, motiv pentru ca fiecare candidat sa fie de doua ori identificat.

Nu conteaza ca respectivii candidati unsi au venit bota la examen, avand spate asigurat, inaltime, fitzuica si… intrebarile interviului. Bai e ca unii au fost asa de tolomaci, ca de afara pana in sala au uitat raspunsurile. Iar la intrebarea: “Nu-i asa ca toata viata ti-ai dorit sa fii politist local”, raspunsul genial a venit firesc: “Eu nu am vrut, da’ a zis unchiuesu’ ca sa merg si ca va fi bine, ca-i aranjat tot!”

Cine are curiozitatea de a se uita pe lista cu cei admisi va constata ca la Ordine Publica, adica acolo unde trebuie mers in teren, legitimat infractori, intrat intre tigani si alte activitati din sfera antisociala, mai mult de jumatate din admisi sunt domnisoare firave, finute si gata sa le sufle vantul.

In aceste conditii, greul va cadea tot pe agentii vechi si harsiti, multi veterani din perioada gardienilor publici si a politiei comunitare, cei care vor baga schimburi de noapte si actiuni in zonele de risc. Noi asa am auzit, dar cui ii pasa daca totul e deja aranjat si batut in cuie?

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

6 Comments

 1. cristi

  si ce e rau in asta? devina politia locala mai frumoasa si mai interesanta. Barbatii de acolo vor umbla barbieriti, tunsi, imbaiati si nu putind a transpiratie si statut. Mai da si sefu ala al lor jos din burta si nu mai trebuie sa umble dupa mandre in alte parti. Hai succes fetelor.

  Reply
 2. mishu

  Sper ca mai multe telefoane sa fi fost ascultate….si poate si ceva “ambiental”. 🙂 si mai sper ca inregistrarile sa fi ajuns la Cluj ….ca de BM….ne-am lamurit !
  Oare or veni “colindatorii” pe la Politia Locala si Primarie ?l

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2