Examene pentru functionarii Primariei: telefoane in ciorap si fituici sub fuste

PNL

Se vorbeste in Primaria Baia Mare, si daca nu ar fi adevarat, nu s-ar povesti vreo iota, ca recentele examene pentru ocuparea functiilor vacante au fost un semi esec, singurele posturi ocupate pe cinstite fiind doar cele de directori.

Restul examenelor au fost dezamagitoare, majoritatea celor prezenti la concurs fiind nepregatiti sau convinsi ca examenele vor putea fi trantite ca de obicei. Masina de barfe din institutie a scos pe piata zvonul ca  in ultimii 15 ani, angajarile s-au facut pe binecunoscutul sistem de pile si relatii, motiv pentru care nu conta cat esti de pregatit, important fiind dosarul de personal si cine te-a recomandat.

De aceasta data, pare-se, au fost mari probleme, cei inscrisi din afara institutiei  bazandu-se pe telefoanele sustinatorilor, in timp ce functionarii din interior care s-au prezentat la examene de promovare erau convinsi ca simpla lor prezenta fizica, sustinuta de folosirea libera a surselor de inspiratie (telefoane dosite in jambiera sau fituici bagate sub fusta) le-ar putea garanta succesul.

Dar nu a fost asa, astfel ca la un examen cinstit a iesit la iveala adevaratul nivel de pregatire al celor platiti din bani publici, gurile strambe afirmand ca actuala secretara a muncipiului nu este la fel de cooperanta ca si Rodica Brad, cea care taia si spanzura la angajarile si concursurile de promovare.

Intrigati de zvonistica, am intrebat daca anterioarele concursuri au fost preacinstite si cuvioase, raspunsurile obtinute pe surse mentionand ca toate numirile anterioare, inclusiv cele de directori, aveau la baza lucrari aranjate, subiectele fiind cunoscute de candidati, ori acestia puteau copia cu bibliografia pe masa sau prinsa in portjartiera (in cazul domnitelor).

Acestea fiind spuse nu trebuie sa ne mai mire competenta limitata sau incompetenta unor oameni din ierarhia administratiei, calitatea functionarilor fiind asemenea prestatiilor acestora, evident toate in detrimentul cetatenilor.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

25 Comments

 1. Ovidiu

  Poate veti mai “SAPA” si veti afla ADEVARATUL motiv pentru care UNELE dintre aceste examene…mai precis dupa data de 07.04 2014…nu au fost la fel ca CELELALTE… 🙂
  Ce ziceti ?

  Reply
  1. intelectual

   Pentru ca in anuntul dat pentru concursurile pentru ocuparea functiilor de conducere, dintre conditii lipseste un mic amanunt, obligativitatea statuata de lege ca participantul sa aiba studii de master sau postuniversitare… De ce oare?

   Reply
   1. JUSTITIARUL

    Ce pazeste Agentia Nationala a Functionarilor Publici???? Dar Agentia Nationala pentru Integritate?????Ar trebui verificate asa zisele concursuri…dosarele…. incompatibilitatile…S-ar putea sa avem surprize… Sa nu ziceti ca nu v-am spus….

    Reply
   2. Ovidiu

    Legea s-a mai schimbat….masteratele si studiile postuniversitare le trebuiesc celor ce nu au 300 de credite transferabile ,deci nu au patru sau cinci ani de studii universitare…cazul multora.
    Ma intreb cei ceu terminat facultati gen USH ciclul 1 Bologna(3ani) si nu au nici diplome si adeverintele nu mai au valabilitate cum mai sunt tinuti pe posturi pe clasa 1 ? 🙂

    Reply
    1. legis

     7)Pentru participarea la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea functiilor publice de conducere, candidatii trebuie sa fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare in domeniul administratiei publice, management ori in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice.
     *) Conditia prevazuta la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, nu este obligatorie pentru recrutarea functionarilor publici de conducere, in cazul exercitarii cu caracter temporar a unei functii publice de conducere, precum si pentru functionarii publici care ocupa o functie publica de conducere, pe o perioada de 5 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.
     *) Functionarii publici prevazuti la alin. (1) sunt obligati sa indeplineasca conditia prevazuta la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in termenul prevazut, sub sanctiunea eliberarii din functia publica.
     *) Conditia prevazuta la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, nu este obligatorie pentru recrutarea functionarilor publici de conducere, in cazul exercitarii cu caracter temporar a unei functii publice de conducere, precum si pentru functionarii publici care ocupa o functie publica de conducere, pe o perioada de 5 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

     Reply
     1. legis

      Legea este clara si nu lasa loc la interpretari. Doar daca s-a organizat concurs pentru exercitarea cu caracter temporar….. ceea ce nu cred ca e cazul… sau pentru cei aflati deja pe functii se mai acorda o perioada de gratie… sa absolve un master… daca nu exista…. ceea ce iar nu e cazul…. In concluzie….
      Totul a fost perfect legal….!!!!!???

     2. Ludovic

      Problema e ca nu a fost legal deoarece la admiiterea candidatilor pe aceste functii de conducere nu s-a cerut sa aibe si masteate sa postuniversitare !!! 🙂

     3. Ludovic

      S-au cum au fost declarati admisi sa participe la CONCURS “unii” care nu au CAZIERUL CURAT !
      Oare cam a ce seamana treaba asta ?

     4. Aurica

      De ce nu sesizeaza nimeni Agentia Functionarilor Publici ?
      Parca trebuiau sa aibe un reprezentant la Prefectura Baia Mare.
      Astia sunt toti complici in nerespectarea legii .

    2. Mihai

     Iata de ce:Legea nr. 1 din 5 ianuarie 2011, a educaţiei naţionale: Art. 153(1) Programele de studii universitare de master reprezintă al II-lea ciclu de studii universitare(2) Diploma de absolvire sau de licenţă a absolvenţilor învăţământului superior de lungă durată din perioada anterioară aplicării celor trei cicluri tip Bologna este echivalentă cu diploma de studii universitare de master în specialitate.

     Reply
   3. Mihai

    Nu e necesar…trebuie sa ai 300 credite transferabile dupa modificarile legii….Multi nu se incadreaza si atunci le trebuie Mastere sau Postuniversitare.
    Ma intreb cum sunt mentinuti pe functii si platiti din bani publici absolventii gen USH ciclul 1 Bologna care nu au nici diplome si adeverintele le-au expirat de mult ! 🙂

    Reply
  2. nedumeritul

   Vrem sa stim ce nota a luat doamna SECRETAR, SINGURA CANDIDATA…..la concurs, cu comisia pe care ea a ales-o… Sa discutam de corectitudinea asa ziselor concursuri…. si apoi de cea a candidatilor… Chiar credeti in basme? Articolul e chiar hilar….

   Reply
   1. "catindat"

    Subiecte formulate intr-o limba de lemn, confuze si ambigue, numai bune pentru notele catastrofale obtinute… si numai la anumite concursuri. De ce? Cat despre copiat????!!!!!!! Voi chiar credeti ca si-ar permite cineva????? Posibil la concursurile cu un singur candidat….. care de altfel a si castigat….. “concursul”…. Mai verificati baieti, nu aruncati cu noroi in niste persoane care totusi au facut efortul de a se pregati….. Este pacat pentru tineretul educat din aceasta tara sa constate ca nu exista nici o posibilitate de a invinge coruptia…. RUSINICA

    Reply
 2. guru

  Cine-i concurenta din poza ? S-o invitam la un interviu si dupa aia proba practica , care e cea mai importanta ! Dorim sa-i citim fituicile din alte pozitii ???!!!

  Reply
 3. Ion

  Probabil este cea mai cinstita primarie din tara fara pile si relatii?Domnisoara din imagine vine pe post de Monica Levinski?

  Reply
 4. ioan

  Trista amintire a dansatoarei pe mese dupa cate o betie zdravana ,, femeia care facea serviciul la fara frecventa ,, ii placeau hainele militare,,, acea … nu mai este acolo intrau banii prin sefa de la resurse butnar,, insa aceasta NU mai este agatata desi este h… rau,, ceva ceva o tine,, iatra nevasta de militian este prea noua sa isi permita bani pentru exmene,, dupa cum povesteam cele de directori erau de mult ocupate functii care trebuie sa aduca banii in buzunarul lui chereches,,, restul sunt mici functionari cu salarii chiar de mizerie in rap[ort cu cei cu PILE extrem de MARI,,, oricum prin comportamentul tiranic al lui chereches fata de salariati pe fff multi i-a speriat,, pentru ca asta este un … de parca ar fi primaria lui,, dar noi multi colegi ai lui ii spunem ca foarte repede ii VINE RANDUL ,,SI CUREAUA LA MASURA !!!!!!!!!!!!!!!

  Reply
 5. Ovidiu

  Intrebare !
  De ce, cei ce au obtinut note catastrofale la CONCURSURI sunt mentinuti in continuare pe posturi ?
  In virtutea carei LEGI ?
  Alo, Curtea de Conturi !
  Poate o intrebati pe doamna SECRETAR ce problema majora a fost la admiterea candidatilor , cine s-a facut vinovat si ce masuri s-au luat !

  Reply
  1. intelectual

   Fii linistit, Ovidiu, inclusiv notele catastrofale au fost aranjate. Am zis, nu am dat cu parul. “Concursurile”, nu examenele… nu sunt testari pe post… si n-au treaba cu Curtea de Conturi. De ce nu te-ai prezentat la vreunul din examene, daca esti asa destept?

   Reply
   1. Ovidiu

    Ba da… are treabă Curtea de Conturi ..daca unele persoane sunt pe posturi si nu au studiile necesare !!!
    Dar se pare ….CARACATITA…functioneaza 🙂

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2