Excesul de greutate imbatraneste creierul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

creierCreierul persoanelor supraponderale arata cu “10 ani mai in varsta” decat cel al colegilor de generatie mai slabi, a descoperit o echipa de cercetatori ai Universitatii Cambridge care a publicat un studiu in revista ‘Neurobiology of Aging’, informeaza bbc.com. Creierul pierde in mod natural materie alba — acea parte a creierului care transmite informatia — pe masura ce oamenii imbatranesc.

Dar echipa de cercetatori a constatat ca pierderea a fost exacerbata de greutatea in exces a unei persoane — astfel incat la varsta de 50 de ani excesul de greutate determina o varsta a creierului de 60 de ani. Cercetatorii au declarat ca aceasta arata ca avem nevoie sa stim relativ mai mult despre modul in care excesul de greutate afecteaza creierul.

Echipa de la Cambridge Centre for Ageing and Neuroscience a studiat creierul a 473 de persoane cu varste cuprinse intre 20 si 87 de ani, impartindu-i in categoriile ‘slabi’ si ‘supraponderali’.

Cercetarea a dus la descoperirea unor diferente semnificative in ceea ce priveste volumul materiei albe din creierul persoanelor supraponderale comparativ cu al persoanelor mai slabe.

Cei din grupul cu exces de greutate au avut mult mai putina materie alba decat cei din grupul persoanelor mai slabe. Diferenta a fost evidenta numai incepand de la varsta de mijloc, sugerand ca in timpul acestei perioade a vietii creierul uman ar putea fi deosebit de vulnerabil.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2