EXCLUSIV – Demersuri demarate pentru existența unei facultăți de Medicină în Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În Baia Mare au început deja, de circa un an de zile, demersurile pentru existența unei facultăți de medicină. Planurile legate de acest proiect extrem de ambițios, dar care ar aduce un plus valoare municipiului și județului, au fost detaliate de către managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, dr. Alexandru Oros, pentru ziarmm.ro în exclusivitate.

„Avem deja semnat un protocol și după venirea în teren a comisiei ARACIS pentru evaluarea spațiilor, pană la finalul anului să putem da drumul unei facultăți de Medicină în Baia Mare. Situație în care și gradul Spitalului Județean se va schimba, fără îndoială, lucru care presupune foarte multe elemente pozitive, atat în funcționarea spitalului, va crește și partea de finanțare, respectiv pe partea de profesionalism. Facultatea de Medicină va funcționa în Baia Mare, acum soluționăm chestiunea legată de spațiile unde să își desfășoare activitatea studenții, săli de cursuri, seminarii….

Ne-am orientat pentru găsirea spațiilor, este o oportunitate pentru Baia Mare, pentru Maramureș, pentru Spitalul Județean, dar și pentru celelalte spitale din județ. Trebuie să încercăm și noi să dezvoltăm această ramură universitară care, zic eu, care va însemna multe oportunități pentru Baia Mare și pentru Maramureș. Ne interesează să ne profesionalizăm viitorii colaboratori, asistenții medicali și medicii care vor trece prin această facultate. Este un pas important și mergem înainte”, a declarat Alexandru Oros.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

3 Comments

  1. Marian

    Sa speram ca vor avea destui anestezisti, degeBa aveti medici buni daca nu au anestezisti cu care sa lucreze. Cati anestezisti are spitalul in aceasta saptamana, sunt curios, cati lucreaza?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole