Exercitiile fizice ar putea contracara efectele genelor obezitatii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Femeile varstnice purtatoare ale genelor raspunzatoare de predispozitia pentru obezitate s-ar putea simti usurate la aflarea rezultatelor unui studiu efectuat recent in Statele Unite ale Americii potrivit caruia exercitiile fizice pot contracara acest risc, informeaza UPI, transmite AGERPRES.

In cadrul studiului, oamenii de stiinta au analizat date de la peste 8.200 de femei cu varste intre 70 si 79 de ani, cu stramosi europeni. Cercetatorii au descoperit ca influenta genetica asupra indicelui de masa corporala (o estimare a cantitatii de grasime din corp realizata pe baza valorilor de greutate si de inaltime) au fost cel mai evidente in cazul femeilor sedentare si cel mai putin evidente la cele cu niveluri ridicate de activitate fizica.

”Mesajul (care rezulta) de aici este acela ca riscul genetic de obezitate nu este intru totul determinist”, a declarat autoarea principala a cercetarii, Heather Ochs-Balcom, cadru didactic asociat la Universitatea din Buffalo, in New York.

”Alegerile pe care le facem in viata joaca un rol important in ceea ce priveste sanatatea noastra”, a adaugat ea in cadrul unui comunicat emis de universitate.

”Studiul nostru sugereaza ca la varsta inaintata ne putem depasi destinul in ceea ce priveste obezitatea – pe care l-am dobandit de la parintii nostri – cu ajutorul exercitiilor fizice”, a explicat Ochs-Balcom.

”In cazul persoanelor varstnice, exercitiile fizice sunt importante pentru prevenirea pierderii masei musculare, care contribuie la reducerea riscului de caderi. In plus, pentru adultii in varsta exista multe alte beneficii ale exercitiilor fizice”, a adaugat cercetatoarea.

Studiul a fost publicat in jurnalul Menopause.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole