Exercitiu forte si mijloace in teren, la Arinis (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

 

exercitiu arinis (2)Marti, 27 septembrie, cu incepere de la ora 10.00, I.S.U. Maramures a organizat un exercitiu cu forte si mijloace in teren, in cooperare cu I.S.U. Salaj, cu declansarea Planului Rosu de interventie, in localitatea Arinis . S-a simulat un accident rutier pe DJ 108D, care face legatura intre localitatile Gardani si Cehu Silvaniei. In urma accidentului au rezultat 15 victime, din care 8 au fost copii.

In cadrul acestui exercitiu, pe langa fortele I.S.U. Maramures, au participat si echipaje ale I.S.U Salaj, I.P.J. Maramures, S.A.J. Maramures, I.J.J. Maramures, voluntari ai Serviciului de Ajutor Maltez in Romania, sucursala Baia Mare si S.V.S.U. Ulmeni si Arinis.

Obiectivele generale ale exercitiului au fost:

– verificarea viabilitatii Planului Rosu de interventie si stabilirea unei conceptii de actiune viabile a fortelor de interventie si masurilor ce se impun in vederea restabilirii starii de normalitate;

antrenarea fortelor participante in vederea reducerii timpilor operativi de interventie si derularea operatiunilor in conditii de siguranta pentru evitarea riscului de accidente in randul personalului de interventie;

– coordonarea unitara a structurilor cu atributii de interventie in cazul producerii unor accidente colective, cu manifestari deosebit de rapide si efecte limitate in timp, avand ca rezultat victime multiple sau avand potentialul de a produce victime multiple.

– stabilirea resurselor umane necesare desfasurarii actiunilor de raspuns si asigurarea logistica a interventiei;

 – verificarea modului de cooperare intre structurile de interventie la producerea unor  astfel de situatii de urgenta;

verificarea fluxului informational si activitatea de dispecerizare.

ZiarMM

exercitiu arinis (3)

exercitiu arinis (1)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2