Exercitiu in caz de cutremur la Liceul „Emil Racovita” din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

cutremur exercitiuDetasamentul de Pompieri “Capitan Marchis Adrian” Baia Mare a desfasurat astazi un exercitiu cu forte si mijloace în teren la Liceul Teoretic “Emil Racovita” din municipiu, în cadrul campaniei Campaniei Nationale de Informare si Pregatire a Populatiei ”Nu tremur la cutremur”, desfasurata de Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situatii de Urgenta, prin Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Scenariul prevedea interventia la o situatie de urgenta generata de un cutremur urmat de izbucnirea unui incendiu în incinta unitatii de învatamant.

Odata ajunsi la fata locului, pompierii au fost anuntati ca în cladirea, evacuata deja de majoritatea elevilor si personalului, se afla cateva victime. Grupa de cautare-salvare a descoperit cele cinci “victime”, care se aflau în sali de clasa inundate cu fum. Acestora li s-a acordat primul ajutor, apoi patru dintre ele au fost evacuate pe trepte, iar a cincea a fost coborata de la etajul doi al imobilului, legata pe targa, cu ajutorul autoscarii mecanice.

Între timp, incendiul a fost localizat si lichidat. Analiza desfasurata cu reprezentantii institutiilor implicate a relevat faptul ca exercitiul s-a desfasurat în conditii bune si si-a atins obiectivele. Personalul Detasamentului de Pompieri “Capitan Marchis Adrian” a participat la exercitiu cu cinci autospeciale, dintre care doua pentru lucrul cu apa si spuma, una pentru descarcerare, o autoscara mecanica si un echipaj S.M.U.R.D. de Terapie Intensiva Mobila.

Exercitiul este, de asemenea, parte a proiectului european Erasmus – “Acoperisul rosu- Interventia în caz de dezastre”, la care participa Liceul Teoretic “Emil Racovita”. Proiectul, la care participa institutii de învatamant din Grecia, Italia, Romania si Turcia, prevede pregatirea elevilor, a personalului si a voluntarilor pentru cunoasterea regulilor de comportament în situatii de urgenta, mai ales cele generate de seisme. Proiectul a început în 2014 si se deruleaza pe durata a doi ani.

ZiarMM

cutremur exercitiu 2

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2