Exit-poll CURS-Avangarde: PSD – 25,8%, PNL -25,8 %, Alianta USR PLUS – 23,9 %

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Partidul Social Democrat a obtinut 25,8% din voturile exprimate la alegerile europarlamentare de duminica, Partidul National Liberal – 25,8 %, iar Alianta 2020 USR PLUS – 23,9 %, potrivit sondajului realizat la iesirea de la urne de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala (CURS) si Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde SRL, informeaza AGERPRES.

Datele sunt valabile pentru ora 19.30, precizeaza autorii cercetarii, intr-un comunicat de presa.

Partidul Pro Romania a obtinut 5,7 %, UDMR – 5,4 %, PMP – 5,2 %, ALDE – 4,9 %. Celelalte formatiuni au intrunit un total de 3,3% din optiuni.

Esantionul pentru exit-poll a fost format din 400 de sectii de votare. Acesta a fost stratificat, pe mediile urban si rural si pe regiuni istorice. Au fost utilizati 450 de operatori de interviu, operatori de introdus date si experti in coordonarea cercetarii si analiza datelor, din partea celor doua institute.

Numarul de persoane intervievate a fost de peste 20.000. Ponderea refuzurilor de a raspunde la chestionar a fost de circa 18%. Avand in vedere ponderea refuzurilor si alte dificultati intampinate in sectiile de votare, independente de institutele de sondare, marja teoretica de eroare prevazuta pentru ancheta realizata in esantionul de sectii de votare din Romania este de +/-2%, la un nivel de incredere de 95%, precizeaza autorii cercetarii.

Esantionul construit pentru exit-poll nu a inclus sectii de votare din strainatate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *