Explicatiile Alexandrinei Bancos: De ce s-a spart conducta de pe Sasar si cine plateste pierderile

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

alexandrina-bancosConducta de transport a apei potabile care supratraverseaza raul Sasar, in zona podul Decebal, s-a spart din cauza vechimii acesteia, sustine directorul Vital, Alexandrina Bancos, prin intermediul unui comunicat de presa.

Aceasta mai spune ca pierderile nu vor fi suportate de consumatori.

„Consumatorii au sesizat presiunea scazuta / absenta apei potabile la robinete la numerele de telefon puse la dispozitia lor, prin intermediul dispeceratului S.C.VITAL S.A. Datorita numeroaselor apeluri primite in acelasi timp pe cele 3 numere puse la  dispozitie, dispecerul de serviciu a preluat rand pe rand fiecare apel, iar unii dintre cei care au sunat au fost nevoiti sa astepte minute in sir eliberarea liniilor de telefon.

Avaria a fost semnalata in jurul orei 16.00. Datorita pierderii de apa direct in raul Sasar localizarea avariei a fost dificila.  O data localizata, conducta in cauza a fost izolata, efectuandu-se manevre de incarcare a sistemului de alimentare cu apa, care a durat aproximativ 5 ore. Acest lucru a determinat distribuirea apei potabile la o presiune scazuta , catre consumatorii din municipiu.

Presiunea scazuta a determinat totodata ca utilizatorii de la etajele superioare ale imobilelor sa nu aiba apa potabila deloc la robinete. Dupa ce sistemul a fost incarcat , presiunea apei a revenit la normal, insa turbiditatea apei a fost ridicata pentru scurt timp.

Echipele prezente la fata locului au constatat ca datorita vechimii si conditiilor meteo, elementele de sustinere si conducta au cedat. Conducta in cauza dateaza din 1974. Cantitatea de apa pierduta in urma acestei avarii este de aproximativ 110 metri cubi.

Reamintim pe aceasta cale ca apa care este platita de consumator, este doar aceea care trece si este inregistrata prin contorul de apa individual. Prin urmare pierderile de apa survenite in urma  oricaror avarii sau lucrari survenite/efectuate pe domeniul public revin in totalitate operatorului S.C.VITAL S.A”, a spus Alexandrina Bancos.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

4 Comments

 1. Vasile

  Aha, deci d-na Bancos confirma ca gaselnita „canal meteo” sau, cum ii spun unii carcotasi, taxa pe apa de ploaie, este cam ilegala, in conditiile in care apa de ploaie nu trece prin contor…

  Reply
 2. crsiti

  Dna de la banca, ce-i cu abureala asta penibila in limbaj neaos morosenesc. De ce nu va duceti la o firma de turism unde sa vindeti bilete de tratament si sejururi la Borsa? Ia spuneti public urmatoarele: cate conducte din BM sunt iesite din garantie si pasibile de a se fisura? care este starea generala a intregii infrastructuri de apa, care este planul de reparatii si inlocuire a conductelor ? cate sute de metrii de conducte au fost reabilitate in 2014? Si apropos , luati niste lectii de dictie caci sunteti penibila, mai bine stateati la banca unde nu trebuie sa vorbiti, decat sa pozati acum in comunicator. Hai ca sunt niste specialisti in limbi in oras care va pot consilia, e Florescu, Floreasca , Rusu, Rosiianu, hai ca resurse financiare aveti si merita sa investiti si in retorica personala nu doar in look. Si renuntati la Miclea, are parkinson, ii tremura mana , vocea si softul cand vorbeste. Luati-l pe Coarda , e bun baietu.

  Reply
  1. erika

   pentru crsiti: omul care este incapabil, neinstruit sau prost este de inteles, dar cand crede ca este destept si poate sa dea indicatii altora este chiar periculos. (exemplu: sute de metrii)

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2