Exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica, posibile consecinte catastrofale

home camp2
home camp2
home camp2

Exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica ar putea avea consecinte catastrofale pe termen mediu si lung, este una dintre concluziile unei lucrari pe aceasta tema, elaborata de catre Mircea Ticleanu, Radu Nicolescu, Adriana Ion si care urmeaza sa fie prezentata, luni, in cadrul unei conferinte internationale la Albena (Bulgaria), transmite Agerpres.

Mircea Ticleanu este directorul stiintific al Institutului de Geologie si sustine ca activitatea de cercetare pentru lucrarea “Exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica — o metoda cu posibile consecinte catastrofale pe termen mediu si lung” a demarat in 2012 la solicitarea Ministerului Mediului.

Potrivit acestuia, studiul arata ca exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica este o actiune agresiva antropica a mediului geologic cu consecinte severe si chiar catastrofice intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat.

De asemenea, acesta sustine ca o consecinta a aplicarii acestei metode este conversia unei mari cantitati de apa dulce (potabila/industriala) in fluid toxic, contaminat, iar arealul (subsolul) afectat de exploatare nu mai poate fi explorat ulterior in alte scopuri.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *