EXPLOZIE COVID – Posibile noi restricții în alte două localități din Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Județul Maramureș are deja prima localitate unde au fost impuse restricții și anume Vișeu de Jos, restricții care însă nu au efectul scontat deocamdată. Comuna este la 4,99 rata de infectare, însă vin tare din urmă Asuaju de Sus și Vișeu de Sus, 4,89 în cazul Asuajului, respectiv 3,78 în cazul Vișeu de Sus. În cele două localități ar urma să se impună restricții, o decizie în acest sens urmând a fi luată cel mai probabil azi.

Urmează apoi alte trei localități cu rată de infectare mai mare de 3 și anume Ieud. Giulești și Bârsana. În Baia Mare am deășit 300 de cazuri de coronavirus confirmate în două săptămâni (318 mai exact), rata de infectare fiind de 2,22. Cazuri multe de COVID mai avem în Borșa (47), 26 în Baia Sprie, 57 în Sighetu Marmației sau 21 în Seini, respectiv 19 în Moisei. La nivel de județ am ajuns la 868 de cazuri, rata de infectare fiind acum de 1,67. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 115 cazuri noi la nivel de județ.

Vă reamintim că potrivit Hotărârii nr.866 privind prelungirea stării de alerta pe teritoriul României începând cu data de 10 Septembrie 2021, în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori se interzic organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, spectacolele de tipul drive-in, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, activitățile recreative și sportive în aer liber, evenimentele private cum ar fi nunți, botezuri, mese festive etc., atât în exterior, cât și în exterior, desfășurarea activității în baruri, cluburi și discoteci, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase, respectiv activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2