Explozie in urma unei scurgeri de gaze la Paris: doi morti si peste 40 de raniti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Doi pompieri si-au pierdut viata si alte peste 40 de persoane au fost grav ranite sambata dimineata intr-o puternica explozie in urma unei scurgeri de gaze survenita in mod accidental intr-un imobil din centrul Parisului, au indicat surse de pe langa Parchetul din Paris, citate de AFP, titreaza Agerpres.

Zece persoane au fost grav ranite, a indicat Parchetul din Paris, indicand ca alte 37 au rani usoare. Autoritatile anuntasera la un moment dat ca bilantul ar fi de patru morti – doi pompieri si doua persoane civile – rectificandu-l apoi.

A fost o „explozie grava clar legata de o scurgere de gaze, evident accidentala”, a declarat ministrul de interne Christophe Castaner, care s-a deplasat la locul accidentului, la fel ca premierul Edouard Philippe si primarul Parisului, Anne Hidalgo. Semn al caracterului exceptional al accidentului, elicoptere de salvare au aterizat in Piata Operei din apropiere pentru a evacua victimele exploziei, care s-a produs intr-un imobil situat in cartierul turistic Grands Boulevards, in apropiere de muzeul Grevin, in jurul orei locale 9:00 (08:00 GMT).

Deflagratia a fost intr-atat de puternica incat s-au spart geamurile si vitrinele magazinelor si cladirilor din apropiere, iar mai multe autoturisme parcate in zona au fost afectate, unele fiind distruse in totalitate sau calcinate.

Aproximativ 200 de pompieri au fost mobilizati la lupta cu dezastrul si a fost instalat un perimetru vast de securitate.

Parchetul din Paris a deschis o ancheta, care a fost incredintata Directiei regionale a politiei judiciare pentru a stabili cauzele care au dus la aceasta explozie puternica. In capitala franceza, multe cladiri continua sa functioneze pe baza de gaze, dar explozii provocate de scurgeri de gaze sunt rare. Accidentul a avut loc in momentul in care in alta parte a capitalei franceze „vestele galbene” se adunau in fata Ministerului de Economiei si Finantelor, in estul Parisului, pentru actul IX al mobilizarii lor.

Foto: Euronews, Al Jazeera

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole