Explozie la o nunta din capitala afgana Kabul soldata cu cel putin 20 de raniti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O bomba a explodat sambata seara la o nunta din capitala afgana Kabul provocand ranirea a cel putin 20 de persoane, au declarat oficiali si serviciile de urgenta, relateaza Reuters si AFP, titreaza Agerpres.

Explozia, care nu a fost revendicata pana acum, s-a produs intr-o zona destinata barbatilor dintr-un restaurant pentru nunti din vestul Kabulului, la ora locala 22.40 (18.10 GMT).

Un spital de urgenta din Kabul a anuntat ca 20 de persoane ranite au fost aduse de ambulante.

„Din nefericire, explozia a provocat victime civile”, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi. El a estimat numarul ranitilor la cateva zeci si a precizat ca in prezent sunt adunate informatii.

Martorii sustin ca nunta era una organizata in cadrul minoritatii siite a hazarilor. Musulmanii suniti militanti, inclusiv talibanii si Stat Islamic, i-au atacat in repetate randuri pe hazarii siiti din Afganistan si Pakistanul vecin in decursul anilor.

In urma cu trei saptamani, un atacator sinucigas taliban a ucis 14 persoane si a ranit 145, tot in vestul Kabulului, un atac despre guvernul a estimat ca ridica intrebari privind angajamentul militantilor pentru pace, in pofida faptului ca in prezent se asteapta incheierea unui acord cu SUA.

SUA si insurgentii talibani au afirmat ca s-au facut progrese in convorbirile axate pe retragerea trupelor americane din Afganistan in schimbul unor garantii de securitate din partea talibanilor.

In jur de 20.000 de soldati straini, majoritatea americani, se afla in Afganistan in cadrul unei misiuni NATO conduse de SUA pentru a instrui, asista si consilia fortele afgane. In acelasi timp, unele trupe americane efectueaza operatiuni de combatere a terorismului.

Foto: The Financial Express, The Guardian

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole