Exporturile de energie electrica ale Romanei au crescut cu 27%

Reclame home 1
Reclame home 1

energieExporturile de energie electrica ale Romaniei au crescut cu 27% in primele cinci luni ale acestui an, fata de perioada similara a anului trecut, dupa cuplarea pietei autohtone cu pietele din Republica Ceha, Slovacia si Ungaria, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), remis, marti, AGERPRES.

Astfel, in perioada ianuarie — mai 2015, Romania a exportat 4,5 TWh de energie electrica, fata de 3,5 TWh in primele cinci luni din 2014, si a importat o cantitate de 1,7 TWh fata de 1,35 TWh anul trecut in intervalul ianuarie — mai.

Soldul import-export a crescut, astfel, de la 2,2 TWh la 2,8 TWh in favoarea exportului in primele cinci luni din acest an.

Incepand cu 19 noiembrie 2014, Piata pentru Ziua Urmatoare (PZU) din Romania functioneaza in regim cuplat cu pietele din Republica Ceha, Slovacia si Ungaria prin mecanismul de cuplare prin pret, proiect cunoscut drept 4M MC.

In 2014, Romania a exportat o cantitate de energie de 9,937 TWh, de 2,09 ori mai mare fata de cea din anul anterior, de 4,753 TWh. Importurile de energie electrica au fost de 2,811 TWh, in usoara crestere fata de 2013, cand s-au ridicat la 2.737 TWh.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole