Exporturile de oua ale Romaniei in UE sunt inferioare celor ale Bulgariei, Lituaniei sau Letoniei

Reclame home 1
Reclame home 1

Cele 28 de state membre UE au exportat oua in valoare totala de 960 milioane de euro, anul trecut, marea majoritate a acestor exporturi, peste 90% sau 866 milioane de euro, fiind reprezentata de schimburile intre statele membre, arata datele publicate vineri de Eurostat, informeaza AGERPRES.

Olanda este principalul furnizor de oua pentru celelalte state membre UE, cu exporturi de 347 milioane de euro in 2016, 40% din valoarea totala a schimburilor intra comunitare, urmata de Polonia (181 milioane de euro, sau 21% din total), Germania (135 milioane de euro, 16%) si Belgia (51 milioane de euro sau 6%). Cu o valoare a exporturilor de oua de 6,1 milioane de euro spre celelalte state membre UE, Romania este in urma unor state mai mici precum Cehia, Lituania, Bulgaria (11,3 milioane euro) sau Letonia (15,7 milioane de euro).

Pe de alta parte, in 2016, Germania a fost principalul importator de oua provenite din alte state membre UE, cu o valoare a importurilor de 369 milioane de euro, 43% din total, urmata de Olanda, 176 milioane de euro sau 20%, Belgia, 58 de milioane de euro sau 7%, Marea Britanie, 34 milioane de euro sau 4%, Italia si Franta, ambele cu importuri de 28 milioane de euro sau 3%.

Cand vine vorba de exporturile de oua in afara UE, Elvetia a fost principala destinatie, cu o valoare a exporturilor de 34 milioane de euro in 2016, sau 36% din totalul exporturilor de oua in afara UE, urmata de Emiratele Arabe Unite, 15 milioane de euro sau 15%, Israel, 6 milioane de euro sau 6%, Sierra Leone, 4 milioane de euro sau 5%, si Mauritania, aproape 4 milioane de euro sau 4%.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole