Expozitia de fotografie „Viata in Transilvania de Nord” a ajuns la Cluj-Napoca

PNL

expozitie fotoJoi seara la Casino Centrul de Cultura Urbana Cluj a avut loc vernisajul expozitiei de fotografie “Viata in Transilvania de Nord”.

Fotografiile expuse de baimareanul Ilie Tudorel surprind arhitectura urbana, moment de viata, traditii si datini populare, peisaje, biserici din toate cele sase judete ale Transilvaniei de Nord (Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu-Mare si Salaj), scrie napocanews.ro.

Ideea acestui proiect a aparut dupa participarea artistului fotograf Ilie Tudorel la un concurs de fotografie care a avut ca tema „Stilul de viata european in Transilvania de Nord”, desfasurat la Cluj-Napoca de catre Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest printr-un proiect cofinantat de Uniunea Europeana.

Alaturi de autorul fotografiilor, Ilie Tudorel, la vernisaj au fost prezenti prof. univ. dr. Stefan Dorel Gaina Gerendi, dna. Marinela Zegrean Istici – director la Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale precum si dna. Andreea Marcu – expert comunicare in cadrul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest.

In cadrul vernisajului a avut loc si un mini-concert de colinde si obiceiuri de iarna sustinut de Grupul folcloric “Zestrea” al Casei Municipale de Cultura Gherla si al Liceului Ana Ipatescu din Gherla coordonat de dl. Constantin Istici.

Expozitia poate fi vizitata in perioada 11-21 decembrie  in intervalul orar 10-20.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1