Expozitia internationala de arta fotografica “Maramures-Oameni si Locuri” a fost expusa in orasul BIELSKO-BIALA din Polonia (FOTO)

PNL

expozitie bielsko-bialaIn perioada 18 iunie – 10 iulie 2016, expozitia internationala de arta fotografica “Maramures-Oameni si Locuri” a fost expusa la Galeria PPP (Uniunea Artistilor Polonezi) din orasul Bielsko-Biala (Polonia).

Expozitia internationala itineranta „Maramures-Oameni si Locuri” a fost cuprinsa in programul oficial al ”Festivalului Oraselor Partenere” editia  a XII-a organizat de primaria orasului polonez Bielsko-Biala, infratit cu municipiul Baia Mare.

Expozitia a mai fost expusa in perioada 2014-2015 si in localitatile infratite Gyula, Szolnok, Hodmezovasarhely si Nyiregyhaza din Ungaria, precum si in Baia Mare, in parteneriat cu fotocluburile „Jaszkun” din Szolnok si „Szekely Aladar” din Gyula.

Expozanti sunt un grup de artisti fotografi din Baia Mare format din Ilie Tudorel (coodonator expozitii internationale “Maramures-Oameni si Locuri”), Brezoszki Ioan, Felician Sateanu si artistii fotografi ungari Csider Balint (Szolnok) si Banfi Barnabas (Gyula), care s-au alaturat acestui demers artistic menit sa promoveze pe plan international municipiul Baia Mare si judetul Maramures. Fotografiile expuse la acest eveniment prezinta peisaje din municipiul Baia Mare si judetul Maramures, traditiile si obiceiurile populare specifice zonei, precum si cotidianul vietii rurale.

Imaginile artistilor fotografi baimareni si ale artistilor invitati din Ungaria au surprins cele mai frumoase peisaje din toate anotimpurile maramuresene.

La vernisaj a participat un numeros public din Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Polonia, Italia, Ucraina, Rusia si SUA. Evenimentul a fost deschis de un program cultural maramuresean dupa care au rostit alocutiuni autoritatile locale poloneze, care au remarcat inaltul nivel artistic al acestei expozitii internationale de arta fotografica precum si frumusetea imaginilor ce evoca plaiurile maramuresene. In cadrul expozitiei a fost organizat un stand cu publicatii turistice despre Baia Mare si Maramures.

A luat cuvantul din partea municipiului Baia Mare Ilie Tudorel, care a remarcat ca aceasta expozitie de arta fotografica poate cultiva relatiile dintre orasele si comunitatile noastre infratite. Aceasta infratire poate functiona si se poate dezvolta nu numai intre autoritatile locale din cele doua orase, ci si intre organizatii civice si chiar prin relatii interpersonale, pentru o reala integrare europeana. Numai asa infratirea a devenit functionala si poate produce valori artistice comune, asa cum s-a remarcat si in orasele Gyula, Szolnok, Hodmezovasarhely si Nyiregyhaza din Ungaria, unde aceasta expozitie a fost expusa cu succes in anii trecuti.

Expozitia s-a bucurat de un mare interes si astfel a fost un pas important pentru promovarea pe plan international a municipiului Baia Mare si a judetului Maramures, in vederea sustinerii candidaturii orasului Baia Mare pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii in anul 2021 .

Expozitia internationala itineranta de arta fotografica „Maramures-Oameni si Locuri” va fi expusa in viitor in alte orase din Europa si din lume.

ZiarMM

expozitie bielsko-biala 6

expozitie bielsko-biala 5

expozitie bielsko-biala 4

expozitie bielsko-biala 3

expozitie bielsko-biala 2

afis

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1