Expoziţia ”Maramureşul, centrul lumii” a artistului fotograf japonez Kosei Miya, la Oradea

Reclame home 1
Reclame home 1

Un reputat artist fotograf octogenar din Tokio, Kosei Miya, va expune din 24 ianuarie, în galeria Euro Foto Art de la Oradea, expoziţia „Maramureş, centrul lumii”.

Cele 72 de cadre alb-negru ale expoziţiei au fost realizate în urmă cu câteva decenii, majoritatea pe filme clasice, cu ocazia deplasărilor efectuate în minunatele locuri pitoreşti din Maramureş, de care fotograful japonez este îndrăgostit.

„Artistul fotograf, născut în anul 1937 în Tokio (Japonia), fotografiază de 58 de ani, din anul 1965. A aflat prima dată de Maramureş cu totul întâmplător în acelaşi an. De atunci a călătorit de peste 200 de ori în România, destinaţia Maramureş! A avut expoziţii personale în mai multe oraşe mari ale lumii, printre care Paris, Muzeul Etnografic Naţional din Viena, la Roma, Linz, Veneţia, New York şi Sibiu. În Oradea expune pentru prima dată. Pentru artistul fotograf japonez, Maramureşul înseamnă oamenii locului şi toleranţa lor, iar fotografia este o dragoste desăvârşită”, a declarat preşedintele Asociaţiei Internaţionale Euro Foto Art (AIEFA), Ştefan Toth Istvan, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Vernisajul expoziţiei va avea loc în prezenţa autorului marţi, 24 ianuarie, de la ora 16,00.

Momente muzicale ale vernisajului vor fi oferite de către muzicianul Thurzo Sandor Jozsef (la violă), care va interpreta câteva compoziţii japoneze.

Noua expoziţie din galerie, deschisă până în 17 februarie a.c., face parte din Ediţia a XI – a a Festivalului Internaţional „Carol Pop de Szathmari – Szathmari Pap Karoly”, lansat pe 15 ianuarie, organizat de AIEFA, în parteneriat cu Summit Agro România, sub auspiciile Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP).

Imaginile expuse se pot admira şi pe site-ul AIEFA: https://www.eurofotoart.com/efa-exbhibitions-halls/fiap-exhibition-center-oradea/08/.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole