Expozitia membrilor Uniunii Fotografilor din Republica Moldova, la Cernesti

PNL

afis expozitieLuni, 16 mai, ora 12.00, la Centrul Cultural Cernesti va avea loc vernisajul Expozitiei de arta fotografica a artistilor fotografi din Republica Moldova, in cadrul editiei a V-a a Festivalului International al Fotografiei Europene. Un eveniment complex de infratire urmat de un spectacol al Ansamblului Magura oferit de Primaria si Consiliul Local Cernesti. Evenimentul va fi moderat de Ilie Tudorel.

Editia a V-a a Festivalului Fotografiei Europene organizat de Asociatia “Euro Foto Art” sub patronajul Ministerului Culturii, va oferi posibilitatea vernisarii la Cernesti a unei expozitii reprezentative a artistilor fotografi din Republica Moldova.

Expozitia artistilor fotografi din Republica Moldova cuprinde o selectie de fotografii alb-negru si color realizate de artistii fotografi Andriuc Olga, Burlacu Iurie, Caneev Oleg, Colos Vladimir, Diacov Tatiana, Foca Iurie, Garstea Victor, Lesik Irina, Miniuc Nicolai, Poiata Anatolie, Sorochin Andrei, Sorochin Alla si Tabirta Florin.

Aceasta expozitie a fost prezentata pana in prezent in Pasajul ”Universitatea” din Bucuresti, Galeria ”Euro Foto Art” Oradea, Iasi, Slatina (Olt) si Galati.

Uniunea Artistilor Fotografi din Republica Moldova este o asociatie obsteasca, fondata in anul 1995 si dedicata promovarii fotografiei din Moldova. Scopul principal este dezvoltarea artei fotografice in Moldova, promovarea ei in tara si peste hotarele tarii. In prezent Uniunea intruneste 36 de artisti fotografi din capitala si diferite orase ale Republicii Moldova. Dupa o perioada de stagnare UAFM si-a relansat activitatea in anul 2012, in urma alegerii artistului fotograf Anatol Poiata in calitate de presedinte al Uniunii. Anul trecut au fost organizate mai multe evenimente fotografice organizate sub patronajul  Uniunii Artistilor Fotografi din Republica Moldova, care este partener al Programului „Cultura” a Parlamentului Estic al Uniunii Europene.

Vernisajul expozitiei va avea loc luni, 16 mai 2016, la ora 12:00, la Centrul Cultural Cernesti, iar partea a doua a expozitiei va fi vernisata tot luni la ora 17:00 la Biblilioteca Judeteana ”Petru Dulfu din Baia Mare”. Publicul prezent la evenimentul din Cernesti va fi salutat de primarul din Cernesti, domnul Nelu Vasile-Sovre, iar lucrarile vor fi prezentate de artistul fotograf Stefan Tóth AFIAP, directorul Festivalului International. Invitatul de onoare a evenimentul va fi doamna primar Nicoleta Malai din comuna Ghelauza, raionul Straseni, Republica Moldova. Momentele muzicale ale vernisajului vor fi asigurate de membrii Ansamblul Folcloric Traditional ”Magura” din Cernesti.

Noua expozitie a artistilor fotografi din Republica Moldova va ramane la dispozitia publicului vizitator din Cernesti pana la data de 15 iunie 2016.

Asociatia „Euro Foto Art”

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1