Expozitia temporara „Necropola tumulara de la Lapus”, la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures, institutie publica de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Maramures organizeaza expozitia temporara „Necropola tumulara de la Lapus”.

„In cadrul expozitiei este prezentat succint, prin imagini, istoricul cercetarilor arheologice intreprinse incepand cu 1890 pana in anul 2016. Acesta pune in evidenta activitatea cercetatorilor care au efectuat sapaturi arheologice in acest important sit de la finele epocii bronzului, precum si rezultatele acestora.

Cele peste 30 de campanii de cercetari arheologice au scos la lumina numeroase vestigii arheologice apartinand grupului Lapus: numeroase vase de lut, obiecte de lut ars, piatra si corn, piese de aur, bronz si fier, databile in a doua jumatate a mileniului II i. Hr. O parte din artefactele descoperite pot fi admirate in cadrul expozitiei”, se arata intr-un comunicat al Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie.

Vernisajul expozitiei va avea loc joi, 19 decembrie 2019, ora 11, la sediul Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Maramures, strada Monetariei, nr. 1-3.

De la ora 12,00 va invitam la Conferinta ,,Simbolistica pe ceramica culturii Suciu de Sus” sustinuta de catre dr. Ioan Marchis, directorul Directiei Judetene pentru Cultura Maramures, in aceeasi locatie.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2