Expozitie dedicata actritei Audrey Hepburn, vernisata la Bruxelles

home camp2
home camp2
home camp2

O expozitie ce ofera vizitatorilor o incursiune intima in viata si cariera actritei Audrey Hepburn, continand fotografii personale, rochii, trofee si obiecte de recuzita, a fost vernisata la Bruxelles pentru a marca implinirea a 90 de ani de la nasterea celebrei artiste in acest oras belgian, informeaza Reuters, titrat de Agerpres.

Expozitia, realizata cu concursul fiului ei, Sean Hepburn Ferrer, se intituleaza “Intimate Audrey” si contine sute de fotografii personale si profesionale – originale si editate -, dar si obiecte de recuzita de film, precum un scuter folosit de Audrey Hepburn in filmul clasic din 1953 “Roman Holiday”, care i-a adus premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal.
Sean Hepburn Ferrer, al carui tata a fost actorul american Mel Ferrer, a spus ca a dorit sa ofere vizitatorilor “o perspectiva mai personala” asupra vietii mamei sale, care s-a dedicat in ultimii ei ani actiunilor de caritate si a devenit ambasadoare a bunavointei pentru UNICEF.

Audrey Hepburn s-a nascut pe 4 mai 1929 in districtul Ixelles din Bruxelles dintr-o mama olandeza si un tata britanic. S-a mutat apoi la Londra unde a urmat cursuri de balet si a devenit in cele din urma actrita. A debutat pe scena la New York in 1951 in spectacolul “Gigi”, jucat pe Broadway. A jucat roluri principale intr-o serie de filme lansate in anii 1950 si 1960, inclusiv in pelicule devenite celebre, precum “Breakfast at Tiffany’s”, “Charade” si “My Fair Lady”. Audrey Hepburn a murit in 1993 la varsta de 63 de ani.

Expozitia “Intimate Audrey” va ramane deschisa la Espace Vanderborght din Bruxelles pana pe 25 august.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *