Expozitie: „George Pop de Basesti si idealul unitatii nationale. 1 Decembrie 1918 Alba Iulia”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

expozitieExpozitia tematica  „George Pop de Basesti si idealul unitatii nationale. 1 Decembrie 1918 Alba Iulia” va fi vernisata la sediul Muzeului de Istorie si Arheologie Maramures, Baia Mare, in data de 23 noiembrie 2016, la ora 12.00.

In spatiul expozitional vizitatorii vor putea sa cunoasca elemente legate de personalitatea lui George Pop de Basesti (1835-1919),  sa admire mobilier de epoca precum si bustul acestuia modelat de sculptorul Ioan Marchis, dar si portretul realizat de Mircea Vremir.

Totodata, este expus tabloul Triptic realizat de pictorul si graficianul roman Octavian Smighelschi, lucrarea avand valente memoriale deosebite datorate faptului ca a fost in posesia unuia dintre cei mai cunoscuti lideri politici romani la cumpana de veacuri, George Pop de Basesti.

In cadrul expozitiei se vor regasi importante documente si carti, facsimile dupa credentionale ale celor 60 de delegati care au plecat la Alba Iulia din actualul judet Maramures, precum si imagini care au legatura cu marele moment al Unirii de la 1 Decembrie 1918.

Prin continut si mesaj, expozitia „George Pop de Basesti si idealul unitatii nationale. 1 Decembrie 1918 Alba Iulia” se doreste a fi si un omagiu de suflet adus Generatiei Unirii care, cu fapta si cugetul a realizat desavarsirea unitatii statale prin Unirea Transilvaniei cu Regatul Romaniei.

ghoerghe-pop-de-basestitablou

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2