Expoziție inedită de construcții din piese LEGO, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În data de 14 mai 2022 (sâmbătă după-amiază), de la orele 18.00 și până la 23.30, publicul e invitat să participe la cea de-a XVIII-a ediție a Nopții Muzeelor, organizată ca-n fiecare an și de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

”Dorim să vă oferim o noapte magică, cu experiențe de neuitat atît pentru copii (ateliere educaționale în cadrul programului „Muzeul Viu” și o expoziție inedită de construcții din piese LEGO), cât și pentru părinți.

Astfel, aveți posibilitatea de a petrece o minunată seară, călătorind parcă cu o veritabilă „mașină a timpului” prin ungherele istoriei, călătorie oferită de către cele opt săli care adăpostesc tot atâtea expoziții permanente ale muzeului: Epoca târzie a bronzului în Depresiunea Lăpușului, Minerit și civilizație în Maramureș, Cetatea de piatră-Cetatea Chioarului, Baia Mare-oraș liber regal, Baia Mare-Piața Catății. Vestigii arheologice, Baia Mare-Centrul Istoric.

Vestigii arheologice, Suba Zoltán-omul din spatele aparatului de fotografiat și „Tot înainte!” Elev în România comunistă.
Pe lângă toate acestea, la Bastionul Măcelarilor, monument de arhitectură medievală (aflat în administrarea Muzeului Județean de Istorie și Arheologie), aveți posibilitatea, între orele 18.00 și 22.30, să admirați „Tezaurul de denari romani de la Berchezoaia” (în spațiul expozițional din Turn), atelierele și produsele meșteșugărești ale meșterilor artizani, precum și fascinanta „Grădină Vie”, transmite instituția de cultură băimăreană.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2