Expozitie la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramres: Pe urmele lui Marte. Razboinici si artizani de prestigiu in lumea antica

PNL

afis copyConsiliul Judetean Maramures si Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures organizeaza in data de 9 septembrie, de la orele 12,00, vernisajul expozitiei „Pe urmele lui Marte. Razboinici si artizani de prestigiu in lumea antica”.

Expozitia face parte din proiectul cultural cu acelasi nume, proiect co-finantat de Administratia Fondului Cultural National si derulat in parteneriat cu Muzeul Judetean Satu Mare, Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei si Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, Asociatia Culturala Omnis Barbaria, Asociatia HistArch, Colegiul Tehnic „C. D. Nenitescu” Baia Mare, Scoala Gimnaziala „Lucian Blaga” Baia Mare si Colegiul Tehnic „Transilvania” Baia Mare.

Proiectul isi propune o incursiune in lumea impresionanta a unor tipuri de razboinici existenti in lumea antica (greci, celtici si germanici), a armelor, armurilor si a tehnicii de realizare a acestora prin prezentarea, in cadrul unei expozitii itinerante, a unor piese de echipament militar care apartin patrimoniului arheologic al muzeului baimarean si al partenerilor muzeali ai acestuia, se arata intr-un comunicat de presa al muzeului.

Evenimentul va avea loc la sediul Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Maramures, Baia Mare, str. Monetariei nr. 1-3.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1