Facebook, amenda record in SUA de 5 miliarde dolari, pentru incalcarea dreptului la confidentialitate al utilizatorilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

facebReteaua de socializare Facebook Inc va plati in SUA o amenda record, de cinci miliarde dolari, pentru inchiderea unei investigatii privind incalcarea dreptului la confidentialitate al utilizatorilor, a anuntat miercuri Comisia Federala pentru Comert (FTC), transmit BBC, Reuters si site-ul cityam.com, informeaza AGERPRES.

De asemenea, compania americana va infiinta un comitet independent pe probleme legate de confidentialitate, care nu va fi sub controlul directorului general al Facebook, Mark Zuckerberg. In plus, Facebook a fost de acord sa consolideze supervizarea aplicatiilor tertilor.

Reprezentantii Facebook nu au comentat informatia.

FTC a stabilit ca anumite politici ale Facebook au incalcat reglementarile impotriva practicilor frauduloase, in special instrumentul de recunoastere faciala. De asemenea, reteaua de socializare nu a anuntat ca numerele de telefon colectate pentru autentificare for fi folosite pentru publicitate.

“In pofida promisiunilor repetate catre miliardele sale de utilizatori globali ca pot controla modul in care informatiile personale sunt impartasite, Facebook a subminat alegerile consumatorilor”, a declarat presedintele FTC, Joe Simons.

FTC a investigat acuzatiile potrivit carora compania de consultanta politica cu sediul la Londra, Cambridge Analytica, care a lucrat pentru campania prezidentiala din 2016 a lui Donald Trump, ar fi obtinut in mod necorespunzator datele a circa 87 de milioane de utilizatori Facebook.

Amenda primita de Facebook “este una din cele mai mari impuse vreodata unei companii pentru incalcarea dreptului la confidentialitate al consumatorilor si este de aproape 20 de ori mai mare decat orice amenda acordata pe plan mondial”, a apreciat Comisia Federala pentru Comert.

Amenda vine dupa ce, luna trecuta, Congresul SUA a anuntat o ampla investigatie privind rolul marilor companii din sectorul tehnologic, inclusiv Google, Facebook, Amazon, Apple, pentru a determina daca ele au sufocat concurenta.

Investigatia este primul indiciu important ca oficialii americani vor sa reglementeze gigantii din domeniul tehnologiei, care sunt din ce in ce mai criticati pentru pozitia lor dominanta pe piata si protectia insuficienta a datelor cu caracter personal.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2