Facebook, amendata cu 3,6 milioane de euro in Ungaria

Oficiul Concurentei din Ungaria (GVH) a amendat vineri reteaua de socializare Facebook cu 1,2 miliarde de forinti (3,6 milioane de euro), transmite MTI, informeaza AGERPRES.

Este cea mai mare amenda impusa vreodata intr-un caz legat de protectia consumatorilor, a precizat Oficiul Concurentei din Ungaria.

GVH a descoperit ca Facebook Irlanda a incalcat legea cand si-a facut reclama pe site, spunand ca serviciilor sale sunt gratuite.

Clientii nu trebuie sa plateasca pentru folosirea serviciilor, dar ei genereaza profit afacerii prin activitatile lor de utilizatori si prin publicarea datelor lor, platind, de fapt, pentru servicii, a apreciat Oficiul Concurentei din Ungaria.

Institutia informeaza ca decizii similare au fost luate in SUA si Europa si a tinut cont ca Facebook, presat de Comisia Europeana si de autoritatile pentru protectia consumatorilor din statele membre UE, si-a actualizat serviciile si conditiile pentru utilizatori in aprilie 2019.

In iulie, Agentia de Protectie a Consumatorilor Americani a aplicat o amenda record de 5 miliarde de dolari pentru Facebook pentru ca si-ar fi “inselat” utilizatorii cu privire la controlul asupra vietii lor private, in special in cursul unei scurgeri masive de date personale catre firma britanica Cambridge Analytica, implicata in campania prezidentiala a lui Donald Trump si in cea pentru Brexit, in Marea Britanie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Un ungur

    1,2 miliarde de forinti e nimic față de 5 miliarde de dolari dar e sumă imensă față de 0 miliarde de lei. Noi ungurii suntem bravi ca americanii, nu papalapte ca românii. Avem și noi guvern de dreapta, ca și voi, dar asta e al nostru, nu sluga lui soros. Orbanul nostru e brav, mândru și ungur, Orbanul vostru e marionetă, slugă și nici ungur nu e că e fiu de securist.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1