Facebook anunta masuri de combatere a stirilor false in Germania, unde in septembrie vor avea loc alegeri

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Facebook a lansat o campanie pentru a lupta impotriva stirilor false in Germania, a anuntat duminica platforma de social media, informeaza AGERPRES.

Gigantul de internet, care a luat deja masuri in Statele Unite pentru a contracara aceasta problema, a cerut ajutorul unei organizatii numite Correctiv, care va verifica continutul postat in Germania raportat de utilizatori si il va insemna ca indoielnic daca este necesar, relateaza DPA.

La fel ca in SUA, Facebook incearca sa limiteze posibilitatea unor persoane de a face bani prin stiri false in Germania.

Compania a fost puternic criticata pentru ca nu a facut mai mult pentru a fi combatut stirile false in timpul alegerilor prezidentiale din SUA din 2016 si, ca urmare, inaspreste procedurile in Germania, inaintea scrutinului parlamentar ce va avea loc in aceasta tara in luna septembrie.

Cu toate ca stirile potential false vor fi marcate, ele nu vor fi eliminate decat in cazul in care incalca regulile Facebook.

“Postarea in sine nu dispare de pe platforma, noi nu o ascundem, oamenii o pot partaja in continuare”, a declarat managerul Facebook Guido Buelow intr-un comunicat, adaugand ca articolele care nu sunt de incredere pot avea totusi o vizibilitate redusa.

Correctiv nu va primi nici un ban de la Facebook.

“Suntem convinsi ca se va face tot ce este necesar pentru a contracara raspandirea de stiri false in retelele de socializare”, a declarat David Schraven, seful Correctiv.

Facebook este in cautarea altor parteneri care sa o ajute in lupta impotriva stirilor false.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *