septembrie 19, 2021

Facebook ar putea ascunde numarul de “like”-uri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Facebook ar putea renunta la afisarea publica a numarului de ”like”-uri (imi place) colectate de continutul publicat pe reteaua de socializare, au confirmat marti pentru AFP reprezentanti ai companiei, informeaza AGERPRES.

In aceasta ipoteza, utilizatorii ar putea reactiona in continuare apasand pe butonul emblematic atunci cand le plac o fotografie, un text sau o inregistrare video, insa doar autorul continutului respectiv publicat pe reteaua de socializare ar sti cate persoane au apreciat mesajul.

”Intentionam sa ascundem numarul de ‘like’-uri pe Facebook”, a declarat marti pentru AFP un purtator de cuvant al gigantului retelelor de socializare.

Prin aceasta schimbare majora se doreste sa se atenueze presiunea sociala asociata dobandirii aprobarii de la semeni si sa se concentreze atentia asupra continutului in sine, mai degraba decat asupra popularitatii.

Facebook experimenteaza deja aceasta posibilitate, in unele tari, pe platforma sa Instagram. Utilizatorii pot sti intotdeauna cate ”like”-uri au obtinut prin publicarea unei fotografii si de cate ori au fost vizualizate inregistrarile video, insa aceste cifre nu mai sunt publice.

Reteaua Twitter a testat la randul sau aceasta metoda, dar a descoperit ca utilizatorii erau mai putin interesati de ”tweet”-uri atunci cand acestea nu erau insotite de statistici privind popularitatea.

”Cand acesti indicatori sunt eliminati, oamenii sunt mai putin implicati”, a declarat directorul de produs al Twitter, Kayvon Beykpour, in cadrul unei conferinte de presa organizata in august in San Francisco.

Retelele de socializare sunt criticate de asociatii si institutii ca ar alimenta o economie al atentiei, ce valorizeaza continutul care suscita emotii rapide in detrimentul celui care conduce la reflectie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2